Želite karijeru u industriji videoigara? Ovo vam je prilika da naučite nešto od onih koji rade vaše omiljene naslove

Želimo pomoći regiji u kojoj takvih prilika baš i nema toliko, a ujedno i jer industrija općenito treba ovakve vještine i talente. Osjećamo da je naša obaveza vratiti nešto industriji i pomoći joj da raste, poručili su iz Raw Furyja.

Martina Čizmić | 19.12.2020. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svi koji su ikad zaigrali neku videoigru, vjerojatno su pomislili kako bi bilo genijalno i izrađivati nove videoigre? No, da bi zaista i krenuli u ostvarivanje karijere u najbrže rastućoj industriji na svijetu, ipak treba imati neka znanja i vještine.

Najtraženiji su developeri, a Fury Studios iz Zagreba pružaju priliku svim zainteresiranima da postanu developeri upravo za videoigre.

Kako nam je pojasnio Tomislav Gojević iz Fury Studiosa, development studija švedskog indie izdavača videoigara Raw Fury, pokrenuli su inicijativu kojom žele educirati developere za rad u Unreal engineu.

U suradnji s Epic games (koji su osmislili Unreal engine i napravili Fortnite) te GameDevAcademy iz Rumunjske, organiziraju tečaj namijenjen studentima viših godina tehničkih fakulteta, ali i onima koji su nedavno završili fakultete iz Hrvatske, ali i regije. 

Tijekom tečaja koji bi se održao u ožujku 2021. godine, dvadesetak odabranih imati će priliku, besplatno i online naučiti kako raditi u ovom popularnom engineu. Oni najbolji, imati će priliku i stažirati u nekim od najboljih studija za izradu videoigara u Hrvatskoj. Kojima? Prvenstveno u Fury Studios u Zagrebu, ali i uredima njihovih partnera u regiji. 

Želimo pomoći ljudima koji su uvijek sanjali o ulasku u industriju videoigara, ali nisu jer je učenje bilo previše skupo ili im tvrtke nisu dale priliku. Želimo pomoći regiji u kojoj takvih prilika baš i nema toliko, a ujedno i jer industrija općenito treba ovakve vještine i talente. Osjećamo da je naša obaveza vratiti nešto industriji i pomoći joj da raste, poručili su iz Raw Furyja.

Oni koji se prijave (a prijaviti se mogu svi i potiču da se prijave oni koji nemaju često priliku za tako nešto - poput žena, manjina, osoba s invaliditetom i slično).

Tečaj će polaznike, tijekom 34 sata (plus još desetak sati za ispunjavanje zadataka) provesti kroz najvažnije dijelove i značajke Unreal Enginea i pomoći im da stvore vlastitu videoigru u C++ pod budnim okom trenera iz Unreal Enginea, Fury Studiosa te drugih studija. Tečaj će voditi George ”Danji” Cercheaza, Unreal trener iz GameDevAcademy iz Rumunjske.

Rok za prijavu je 3. veljače 2021. godine, a više informacija o minimalnim zahtjevima (kako hardverskim, tako i osobnim) te kako se prijaviti možete pronaći na stranicama Raw Furyja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti