Znate li kako Instagram priče sakriti od nepoželjnih i pokazati samo odabranima?

Ako želite i dalje imati svoj profil na Instagramu otvoren za sve, postoji mogućnost da pojedine slike i objave "sakrijete" od cijelog svijeta te da se one ne pojavljuju u pretraživanju.

Martina Čizmić | 13.01.2020. / 08:50

Instagram (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Instagram je postao omiljeni način dijeljenja fotografija i videa s ostatkom svijeta. I dok neki pažljivo čuvaju svoju privatnost te dopuštaju samo odabranim osobama da vide njihove objave, drugi ih objavljuju slobodno i bez ikakvih ograničenja.

No s vremena na vrijeme pojavi se potreba da neke slike ili priče (Stories) podijelite samo s određenim ljudima.

Jedno je rješenje da svoj profil iz javnog pretvorite u privatni. Posjetite postavke (Settings) u svom profilu na Instagramu, odaberite opciju privatnost (Privacy) i potom provjerite kakvo je stanje vašeg računa, odnosno radi li se o privatnom ili javnom računu. Želite li svoj račun učiniti privatnim, dovoljno je odabrati tu opciju u postavkama, te će vaše fotografije i priče biti dostupne samo onim korisnicima koje ste osobno odobrili.

No ako ipak želite i dalje imati svoj profil otvoren za sve, postoji mogućnost da pojedine slike i objave "sakrijete" od cijelog svijeta te da se one ne pojavljuju u pretraživanju.

Slika nije dostupna Instagram uvodi dva nova alata: Jednom je cilj da vas natjera da pročitate ono što pišete, a drugim se bore protiv dezinformiranja

Ako se vaša priča (Story) našla među izdvojenim ili popularnim pričama, vidjet ćete obavijest o tome na svom profilu. Želite li ju ukloniti iz tog popisa, kliknite na svoju priču i potom povucite prstom prema gore kako biste otvorili popis tko je sve pregledao vašu priču. U gornjem desnom uglu će se pojaviti križić, odaberite ga i pojavit će vam se opcija skrivanja (Hide). Ta fotografija odnosno video više neće biti uključeni u vašu priču.

Postoji i mogućnost da pojedine priče sakrijete samo od nekih pratitelja, odnosno računa. Nakon što objavite priču, kliknite na opciju više (More) i potom odaberite postavke priče (Story Settings). Pronađite opciju sakrij priču od (Hide Story from). Ako dosad niste skrivali priče, pisat će 0 ljudi. Kliknite na taj broj i pojavit će vam se popis vaših pratitelja. Na vama je da odaberete one kojima ne želite pokazati svoju priču. Osim što možete sakriti priču od svojih pratitelja, možete ju učiniti nevidljivom i za točno određene račune (npr. šefa, roditelje, prijatelje...). Dok ste u skrivanju priče (Hide Story from), samo u tražilici upišite ime njihova profila na Instagramu i odaberite ga.

Sad su vaše priče skrivene od tog (odnosno tih) korisnika sve dok ne promijenite postavke.

Slika nije dostupna Otac kaznio kćer preuzevši njezin profil na Instagramu i TikToku: Rezultat je urnebesan, a dobio je i više lajkova

Želite li pak sakriti svoje priče samo od pojedinog profila koji vas ne prati, dovoljno je otići na taj profil i odabrati izbornik u gornjem desnom kutu. U izborniku koji se pojavi odaberite skrivanje priče (Hide Your Story) i potom potvrdite da želite sakriti priču. Taj profil više neće vidjeti fotografije, videa ili videa uživo koje od tog trenutka objavljujete u svojim pričama.

Bez obzira na to koju razinu privatnosti odaberete, ipak bi trebalo imati na umu da ako objavljujete javno vidljive fotografije, objavljujete samo one kojih se za nekoliko godina nećete sramiti ili koje vas neće dovesti u neprilike. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti