Znate li koji su automobili najpouzdaniji? Novo istraživanje otkriva zanimljive podatke

Postoji "značajna prilika za proizvođače da poboljšaju proizvode i osiguraju vozačima pouzdan i održiviji automobil".

Hina | 03.03.2022. / 08:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Novi električni automobili manje su pouzdani i vjerojatnije će razviti kvar nego benzinski i dizelski modeli, pokazuje novo britansko istraživanje.

Anketa britanske grupe za potrošače "Which?" pokazala je da je 31 posto vlasnika električnih automobila prijavilo problem sa svojim vozilom u prve četiri godine.

To je u usporedbi s 19 posto za benzinske automobile i 29 posto za dizelske automobile.

Slika nije dostupna Cijene električnih automobila trebale bi uskoro znatno pasti, evo i razloga zašto

Neispravna električna vozila (EV) provela su u prosjeku pet dana izvan cesta u usporedbi sa samo tri i četiri dana za benzinske i dizelske automobile.

Istraživanje baca sumnju na percepciju da su električna vozila pouzdanija od automobila koja koriste tradicionalno gorivo zbog manjeg broja pokretnih dijelova.

Električna vozila općenito su skuplja od klasičnih modela zbog visoke cijene njihovih baterija.

Najčešći kvarovi koje su prijavljivali vozači električnih modela bili su problemi sa softverom, a ne problemi s motorom ili baterijom.

Podaci Britanskog društva proizvođača i trgovaca vozilima pokazuju da je u prošloj godini svako šesto novoregistrirano vozilo u Britaniji bilo plug-in vozilo.

Slika nije dostupna Automobilske kompanije mogle bi uvesti mjesečnu pretplatu za korištenje dodatnih opcija u vozilima

Znamo da vozači žele prijeći na ekološki prihvatljivije automobile, ali je od vitalnog značaja da dobiju kvalitetan proizvod, rekla je urednica kućnih proizvoda i usluga u "Which?" Lisa Barber.

Ona je rekla da postoji "značajna prilika za proizvođače da poboljšaju proizvode i osiguraju vozačima pouzdan i održiviji automobil."

Nastavila je: Posebno s električnim vozilima, naše istraživanje pokazuje da premium cijena ne znači nužno pouzdano vozilo, pa bismo uvijek potaknuli vozače da istraže prije tako značajne kupnje kako bi vidjeli kojim automobilima i markama mogu vjerovati.

Utvrđeno je da su najpouzdaniji automobili bez obzira na vrstu goriva potpuni hibridi, koji imaju bateriju koja se može puniti samo iz motora s izgaranjem.

Slika nije dostupna Je li ovo scenarij budućnosti i zamjena za benzinske stanice?

Više od 48.000 ljudi sudjelovalo je u istraživanju grupe za potrošače "Which?" i dalo podatke za gotovo 57.000 svojih vozila uključujući 2184 električna vozila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti