Zuckerberg najavio podršku za NFT na Instagramu i Facebooku

Na početku će NFT-e na Instagramu moći koristiti samo dio američkih kreatora i vlasnika nezamjenjivih tokena.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.05.2022. / 15:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Mete su ranije najavljivali podršku za NFT-e na Instagramu, a jučer je prvi čovjek tvrtke Mark Zuckerberg na Facebooku objavio da s podrškom za nezamjenjive tokene počinju već ovog tjedna. Također, osim na Instagramu, NFT-i će uskoro biti dostupni i na samom Facebooku te se u toj kompaniji nadaju kako će tako ovu tehnologiju upoznati s puno većim brojem korisnika.

Slika nije dostupna Zuckerberg najavio veliku novost na Instagramu

Na početku će nezamjenjivi tokeni na Instagramu biti dostupni sam malom broju američkih kreatora i vlasnika, a prikazivat će se u feedu Instagrama, kao i unutar storyja i poruka. Za prikazivanje i dijeljenje NFT-a Instagram neće uzimati proviziju, rekao je prvi čovjek te mreže Adam Mosseri. Objasnio je i kako prvo počinju s testiranjem na malom broju korisnika kako bi mogli “učiti od zajednice”. Nakon Instagrama i Facebooka, nezamjenjivi tokeni mogli bi se početi pojavljivati i na još jednoj Metinoj popularnoj platformi - WhatsAppu, no treba naglasiti kako planovi o tome još nisu službeno objavljeni.

Zanimljivo, Mosseri je rekao kako su svjesni da su NFT, blockchain i općenito Web3 bazirani na decentralizaciji i “distribuciji povjerenja i moći”, dok je Instagram općenito centralizirana platforma pa bi zbog toga moglo doći do nekih tenzija. Na početku će Instagram podržavati NFT-ove na blockchainu Ethereuma i Polygona, a naknadno i one na Solani i Flowu.

Slika nije dostupna Platio 2,9 milijuna dolara za prvi tvit, a sad ga prodaje: Pogledajte koliko mu nude za taj "dio povijesti"

Najava početka testiranja NFT-a dolazi u vrijeme kada je potražnja za nezamjenjivim tokenima u velikom padu. Naime, nedavni podaci pokazuju kako je u odnosu na rujan prošle godine ovo tržište palo za čak 92 posto - dnevna prodaja tada je iznosila oko 225 tisuća NFT-a, da bi sada pala na samo oko 20 tisuća dnevno.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti