Twitter uvodi nova ograničenja uoči američkih izbora

Twitter je u petak objavio da će ukloniti objave koje pozivaju na uplitanje u američki izborni proces, a kompanija je također najavila nove mjere protiv širenja dezinformacija uoči predsjedničkih izbora.

Hina | 10.10.2020. / 07:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je najavio da će korisnike od sljedećeg tjedna usmjeravati na vjerodostojne izvore ako pokušaju retvitati zavaravajuće sadržaje.

Dodali su da će povećati upozorenja i ograničenja na tvitove s obmanjujućim informacijama o američkim političarima poput kandidata ili ljudi iz izborne kampanje, kao i na američke profile s više od 100.000 pratitelja ili one sa "značajnim angažmanom".

Twitter je objasnio da će korisnici morati kliknuti na upozorenja prije nego što mogu vidjeti obmanjujuće tvitove. Isključit će se i opcije lajkanja i retvitanja takvih sadržaja.

Iz kompanije su rekli da su stavljena upozorenja na tisuće obmanjujućih objava, a najviše pozornosti privukla su upozorenja na tvitove aktualnog predsjednika Donalda Trumpa.

Društvene mreže su pod pritiskom da odgovore na dezinformacije i pripreme se na moguće online nasilje i zastrašivanje uoči predsjedničkih izbora 3. studenog. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti