Američka mornarica zabranila TikTok zbog "prijetnje kibernetičkoj sigurnosti"

Stručnjaci za nacionalnu sigurnost upozorili su na način na koji TikTok prikuplja i upravlja korisničkim podacima, pa su u vojsci odlučili poduzeti drastične mjere.

Martina Čizmić | 25.12.2019. / 08:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američka mornarica zabranila je svojim djelatnicima korištenje popularne kineske aplikcije TikTok na službenim uređajima.

U službenoj obavijesti navodi se kako je TikTok "prijetnja kibernetičkoj sigurnosti" te će svakome tko na svom uređaju ima instaliranu tu aplikaciju biti uskraćen pristup mornaričkoj internoj mreži.

Pametni telefoni Više od milijardu preuzimanja! Ova društvena mreža najveći je konkurent Facebooku

Ovo nije prvi put da američka vojska povlači poteze protiv TikToka. Još u studenom naredili su sigurnosnu procjenu aplikacije nakon što je američki senator Chuck Schumer izrazio zabrinutost sve širom uporabom aplikacije među djelatnim vojnim osobama.

Stručnjaci za nacionalnu sigurnost upozorili su na način na koji TikTok prikuplja i upravlja korisničkim podacima, uključujući korisnički sadržaj i komunikaciju, IP adrese, podatke o lokaciji, metapodatke i ostale osobne informacije, istaknuo je senator Schumer.

Tada američka vojska nije u potpunosti zabranila korištenje TikToka već je od svojih djelatnika zatražila da ne objavljuju objave u kojima pozivaju na priključivanje vojsci, dok su u uniformi ili obavljaju službene dužnosti.

Slika nije dostupna Otac kaznio kćer preuzevši njezin profil na Instagramu i TikToku: Rezultat je urnebesan, a dobio je i više lajkova

No, nakon mornaričke zabrane, ne bi iznenadilo da isto naprave i drugi rodovi vojske ili možda američke oružane snage u potpunosti.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti