Američki Devolver Digital "oženio" najpoznatiji hrvatski studio za videoigre

Suradnja između Devolver Digitala i Croteama traje već godinama. Točnije više od deset godina, pa njihovo udruživanje nije potpuno iznenađenje na tržištu.

Martina Čizmić | 21.10.2020. / 19:13

Ekipa Croteama na Reboot InfoGameru (Foto: Croteam) (Foto: Croteam)

Najpoznatiji hrvatski studio za videoigre, Croteam, ima novog vlasnika. Kako je objavljeno na internetskim stranicama američkog izdavača Devolver Digital, "Croteam i Devolver su se oženili".

Prije gotovo trideset godina, grupa prijatelja iz djetinjstva udružila je snage i osnovala Croteam u maloj garaži u Zagrebu. Studio je izgrađen oko kreativnog eksperimentiranja, pomicanja tehnoloških granica i povjerenja jedni u druge, zapisali su u objavi na službenim stranicama iz Devolver Digitala.

Suradnja između Devolver Digitala i Croteama traje već godinama. Točnije više od deset godina, pa njihovo udruživanje nije potpuno iznenađenje na tržištu.

Zajednički su izdali desetke igara, od najpoznatijeg Croteamovog uratka Serious Sama do nagrađivane The Talos Principle.

Devolver je akvizirao Croteam... ili je možda Croteam akvizirao Devolver... tko bi ga znao u ovom trenutku. Ono što je sigurno je da je naša budućnost zajednička i na veoma uzbudljivim projektima poput The Talos Principle 2, nove Serious Sam igre i mnoge druge originalne igre. Croteam će, naravno, zadržati potpunu kreativnu slobodu, a Devolver Digital će nastaviti davati glupe prijedloge koje će Croteam jednostavno ignorirati - sviđa nam se tako, stoji u humorističnoj objavi.

No u ozbiljnijem tonu nastavljaju kako su uzbuđeni zbog zajedničke budućnosti jer će biti "zabavna", ali ne otkrivaju nikakve detalje samog (poslovnog) partnerstva. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti