Američki mediji tvrde: Instagram je već prešao dvije milijarde aktivnih korisnika, iz tvrtke šute kao zaliveni

U Instagramu vlada bizarna situacija, u kojoj su im brojke kolosalne, no službeno se ne mogu njima hvaliti zbog velikih problema koje platforma ima s utjecajem na tinejdžere.

Branimir Vorša | 15.12.2021. / 16:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Instagram se navodno popeo na nevjerojatne dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno, što je vijest koju su američkom CNBC-ju prenijeli djelatnici te tvrtke pod uvjetom anonimnosti.

Instagram, čiji je vlasnik kompanija Meta, službeno nije potvrdio točnost te informacije, no baš i nisu u položaju da se pretjerano hvale gigantskim brojkama, obzirom da su posljednjih nekoliko mjeseci pod prismotrom zbog potencijalnog nanošenja štete djeci i tinejdžerima.

Slika nije dostupna Meta razvila novi AI koji će učinkovitije pronalaziti lažne vijesti i štetan sadržaj na društvenim mrežama

Instagram, ilustracija Instagram najavljuje bolju zaštitu tinejdžera, stručnjaci skeptični: ''Teško je ne imati dojam da to rade kako bi se popravio vrlo loš imidž u javnosti''

Zadnji put kad je Instagram objavio podatak o veličini svoje baze korisnika bilo je još 2018. godine, kad je ta platforma otkrila da imaju milijardu aktivnih korisnika.

Čini se da je Instagramu bilo potrebno svega još tri godine da dođu i do dvije milijarde aktivnih korisnika.

Djelatnici Instagrama koji su vijest otkrili CNBC-ju rekli su da su za tu brojku doznali tijekom razgovora unutar same tvrtke. Jedan od tih djelatnika rekao je da je Instagram dvije milijarde korisnika postigao još prije odluke Facebooka da ime krovne kompanije promjeni u Meta.

Instagram pod svaku cijenu pokušava ostati ispred TikToka, brzo rastuće aplikacije za objavu kratkih videa, koja je u rujnu prešla milijardu aktivnih korisnika, odnosno nakon svega tri godine otkako je dostupna korisnicima.

Slika nije dostupna Instagram kreatorima nudi tisuće dolara za objavu sadržaja na Reelsu

Slika nije dostupna Kakav šok: Mislili su da je šef Instagrama mrtav pa mu zaključali račun

I dok je Instagram i dalje ispred TikToka, zasad ostaje nejasno koliko dugo će Instagram moći zadržati tu prednost, a u posljednje vrijeme samo izbacuju nove mogućnosti koje se doimaju kao da su kopirane od TikToka, a najnoviji prijer toga je Reels Visual Reply.

Ipak, Instagram se baš i ne može otvoreno hvaliti postignućima, obzirom da je njihova interna studija pokazala da ta platforma stvara probleme s percepcijom vlastitog tijela kod djevojčica, a Instagram je optužen i za olakšavanje pronalaska droga tinejdžerima. U pokušaju da riješe te probleme, Instagram je lansirao značajku "take a brake", koja zapravo upozorava korisnike da zatvore aplikaciju, ako se na njoj proveli zadanu količinu vremena, a najavili su i uvođenje novih odgojnih mjera.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti