BlackBerry izgubio parnicu protiv Nokije, mora platiti 137 milijuna dolara

Posrnuli div ovom presudom definitivno će zapasti u još veće probleme, a ionako ne stoji baš najbolje

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 03.12.2017. / 11:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 BlackBerry se pokušava vratiti na svjetsko tržište pametnih telefona koje je u nekim drugim, za kompaniju sretnim vremenima, gotovo pa dominantno osvajao. Nažalost, priča o povratku je uvijek teška i neizvjesna, a nova presuda Arbitražnog suda Međunarodne trgovačke komore sasvim sigurno neće pomoći BlackBerryju.

Naime, navedeni je sud objavio presudu prema kojoj BlackBerry mora Nokiji isplatiti odštetu u iznosu od 137 milijuna američkih dolara zbog toga što nije ispunio svoje obaveza iz međusobnog dogovora za korištenje zajedničkih patenata.

Nokia je, naravno, zadovoljna ovakvom presudom, dok iz BlackBerryja poručuju kako će oni ustrajati na svojoj tužbi protiv Nokije. Jer, tvrdi BlackBerry, Nokia je koristila “određene tehnologije” u svojim uređajima, ne samo pametnim telefonima, a za to nije platila nikakvu naknadu BlackBerryju.

Radi se o 11 patenata, a kako će ova tužba završiti za sada je više nego neizvjesno, iako je BlackBerry sličnu tužbu već dobio kada je Qualcomm morao platiti odštetu u visini 940 milijuna američkih dolara. BlackBerry, tvrde cinici, više stanuje u sudnicama, nego na tržištu…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti