Call of Duty: Warzone stiže i na mobilne uređaje

Popularna igra iz franšize Call of Duty pojavit će se i na mobilnim uređajima, no još nije poznato kada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.03.2022. / 10:48

Call of Duty Mobile (Foto: Activision)

Iz Activisiona stižu odlične vijesti za ljubitelje Call of Dutyja. Ova je kompanija najavila kako njihova popularna battle royale igra CoD:Warzone stiže i na mobilne uređaje. S obzirom na to da je Activision tek počeo s oglasima u kojima traži nove zaposlenike koji će im pomoći u razvoju igre, očito je kako će proći još vremena prije nego mobilni Warzone postane dostupan korisnicima.

Slika nije dostupna Microsoft kupuje izdavača Call of Duty za impresivnih 70 milijardi dolara

U samoj objavi oko ove verzije igre iz Activisiona nisu otkrili previše detalja, no naglasili su kako igru razvijaju direktno za mobilne uređaje, odnosno da neće samo prilagoditi postojeću igru za telefone i tablete, već je razviti od nule. Također, u objavi stoji i da će CoD: Warzone gamere “zabavljati u godinama koje dolaze”, što znači da će je konstantno razvijati i mijenjati, kao što je to slučaj i s verzijom igre za računala i konzole.

Inače, kako to svi fanovi ove franšize dobro znaju, već postoji verzija Call of Dutyja za pametne telefone, no CoD: Mobile nije razvio Activisionov tim, već kineska developerska tvrtka TiMi Studio Group koja je podružnica Tencenta. Ta je verzija lansirana još 2019. i pokazala se velikim hitom - prema informacijama Sensor Towera, do sada su korisnici u njoj potrošili više od 1,5 milijardi dolara pa je jasno zašto u Activisionu žele proširiti svoju ponudu mobilnih igara baziranih na Call of Dutyju.

Što se aktualne verzije Warzonea tiče, iz Activisiona su ranije objavili kako rade na novom “Warzone iskustvu” koje možemo očekivati ove godine, no nije još jasno o čemu se konkretno radi, a još jedna vijest vezana uz Call of Duty, odnosno nastavak prošlogodišnjeg izdanja COD: Vanguard je da će verzija planirana za ovu godinu navodno biti odgođena za 2023.

CoD: Modern Warfare Loše vijesti za ljubitelje Call of Dutyja

Ta informacija nije službeno potvrđena te su je objavili novinari Bloomberga, a jedan od razloga za to jest i slaba prihvaćenost Vanguarda od strane korisnika, kao i verzija Warzone koja je besplatna.

Izvor: Polygon


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti