Čelnici najpopularnije društvene mreže dolaze u Washington objasniti zašto je ne bi trebalo zabraniti

U petak je još šest američkih senatora podržalo zakon kojim se predsjedniku Joeu Bidenu daju ovlasti da zabrani TikTok radi zaštite nacionalne sigurnosti.

Hina | 21.03.2023. / 08:50

Društvena mreža TikTok
Društvena mreža TikTok - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

TikTok je u ponedjeljak priopćio da ima 150 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u Sjedinjenim Državama, u odnosu na 100 milijuna koliko ih je bilo 2020.

Aplikacija u kineskom vlasništvu iznijela je taj podatak uoči svjedočenja izvršnog direktora Shou Zi Chewa u četvrtak pred kongresnim Odborom za energetiku i trgovinu.

Pametni telefon, ilustracija Još jedna zemlja zabranila upotrebu popularne društvene mreže na službenim uređajima

Društvena mreža za dijeljenje kratkih videozapisa suočava se sa sve većim pritiskom administracije predsjednika Joea Bidena i Kongresa, uključujući pozive nekih zastupnika da se zabrani jer bi podatke američkih korisnika navodno mogla proslijediti vladi u Pekingu.

TikTok je u rujnu 2021. objavio da ima više od milijardu korisnika na svijetu.

Aplikacija u vlasništvu kineske tehnološke tvrtke ByteDance priopćila je da će čelnici kompanije ovog tjedna doći u Washington kako bi obrazložili zašto aplikaciju ne treba zabraniti.

Djevojčica s pametnim telefonom, ilustracija Hoće li SAD zabraniti jednu od najpopularnijih društvenih mreža?

U petak je još šest američkih senatora podržalo zakon kojim se predsjedniku Joeu Bidenu daju ovlasti da zabrani TikTok radi zaštite nacionalne sigurnosti.

TikTok rekao je prošli tjedan objavio da je Bidenova administracija zatražila da se kineski vlasnici odreknu svog udjela u kompaniji ili bi se mreža u suprotnom mogla suočiti sa zabranom u SAD-u.

Europska komisija i još nekoliko zapadnih vlada zabranili su korištenje TikToka na uređajima svojih službenika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti