ČUDOvišna avantura uči djecu odgovornom ponašanju u prometu, ali i građanskom aktivizmu i volontiranju

ČUDOvišna avantura poziva djecu na promišljanje, suradnju i primjenu znanja u novim situacijama.

Martina Čizmić | 20.10.2021. / 14:36

 Hrvatski studio za razvoj videoigara Gamechuck poznat je po svojim retro videoigrama, a u suradnji s udrugom Roda napravili su web igru ČUDOvišna avantura koja djecu uči ponašanju u prometu kroz igru. Prvi nivo igra namijenjen je djeci u dobi od šest od 10 godina, a sad je osmišljen i drugi nivo koji je namijenjen onim nešto starijima.

Proširena verzija igre namijenjena je djeci od 10 do 14 godina, a kroz zanimljivu će ih avanturu upoznati s temama društvene kohezije, građanskog aktivizma, volontiranja, uključivosti i održivosti.

Slika nije dostupna Gamechuck i Roda udružili snage i napravili edukativnu videoigru za djecu koju će poželjeti igrati i stariji

Podsjetimo, ČUDOvišna avantura poziva djecu na promišljanje, suradnju i primjenu znanja u novim prometnim situacijama, to je je avantura u kojoj je cilj pomoći čudovištima iz Čudograda popraviti svoj park, a tokom igre djeca uče o prometu, dobrom ponašanju i pomaganju prijateljima u nevolji.

Vizualni stil igre je takozvani pixel-art, inspiriran starim klasicima poput prvih Pokemona ili modernog pixel-art hita Stardew Valley. Uz pixel art stil u rukama izlaganog autora Jurice Cvetka (Art in Games Rijeka 2019), čudovište u igri osmislio je ilustrator Zlatko Druško, veteran zagrebačke ilustracije poznat po svom radu na Letećim medvjedićima i crtežu jednog Alan Ford stripa, Otrov crne ruže.

Slika nije dostupna Gamechuck priprema izdavanje nove brze i zanimljive horor videoigre Midwintär

Slika nije dostupna Domaća brza i zarazna retro arkadna pucačina Speed Limit službeno izlazi sredinom veljače na svim platformama

Programer na projektu je Piet Bronders, doktorand iz Belgije koji je čitavu igru izradio u open source alatima, poglavito Godot Engineu. Glazbu i zvukove je radio riječanin Matija Malatestinić čije autorske zvukove ćemo moći čuti i u nadolazećim megahitovima hrvatske igraće scene poput Red Solstice 2, Primordials, Speed Limit i mnogim drugim.

ČUDOvišna Avantura od danas je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku na web stranici zakoci.eu, na iOS i Android platformama, te Steam platformi za PC računala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti