Digitalna transformacija donosi jednostavno i uspješno poslovanje budućnosti

Tradicionalna godišnja konferencija okupila je stručnjake u području digitalne transformacije iz kompanija Dell Technologies, Microsoft i VMware, a bavili su se između ostaloga realnošću i izazovima zaštite privatnosti podataka u doba apsolutne umreženosti i načinima motivacije zaposlenika pomoću napredne tehnologije.

Martina Čizmić | 27.11.2019. / 12:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dell Technologies Forum u Laubu i ove je godine privukao brojne sudionike koji su iskoristili priliku razmijeniti iskustva s poduzetnicima i kolegama te kroz prezentacije i razgovor upoznati najnovije trendove i proizvode u industriji. Posebnu je pozornost privukao gostujući govornik, Sasho Tasevski, stariji menadžer Della.

Podaci i informacije već dugo predstavljaju ključni resurs poslovanja tvrtke u svim segmentima. Vrijeme je da tvrtke svoje strategije prilagode i usklade s napretkom tehnologije jer će u protivnom ubrzo osjetiti neželjene posljedice za svoje poslovanje. Uz digitalizaciju nezaobilazna je umjetna inteligencija koja osim što olakšava poslovanje, igra i ključnu ulogu u edukaciji zaposlenika i upravljanju produktivnošću. Kompleksni procesi digitalne transformacije se pojednostavljuju, provodi se centralizacija informacija u određenim segmentima poslovanja tako da je digitalna budućnost zaista postala realnost, istaknuo je u svom predavanju Sasho Tasevski.

U sklopu konferencija održano je 11 predavanja, radionica i panel rasprava, a glavne teme o kojima se pričalo bila su inovativna rješenja zasnovana na umjetnoj inteligenciji i učenju, zaštita podataka u doba cloud tehnologije, kao i pitanja objedinjenog radnog prostora uz koja je predstavljeno i rješenje pod nazivom Dell Technologies Unified Workspace. Uz zanimljiva i dinamična predavanja, u izložbenom dijelu Laube, u Dell Expo centru predstavljen je i kompletan portfolio Dell proizvoda za skladištenje i upravljanje podacima uz praktičnu prezentaciju mogućnosti pojedinih proizvoda. Zanimljivost Dell Technologies Foruma je eco -friendly dimenzija, koju Dell njeguje i razvija u svim segmentima poslovanja, pa je tako bilo i na Forumu, od maksimalne upotrebe recikliranih materijala do praktičnih stvari poput višekratnih digitalnih akreditacija za sudionike. Osim testiranja uređaja, interes su izazvali i bicikl od bambusa u ulozi generatora struje te radionica u kojoj su u kratkom vremenu stručnjaci Della servisirali laptop koji je netom prije demoliran čekićem u sklopu prezentacije.

Jedan od posebno zanimljivih panela bio je onaj na temu „Žene u tehnologiji“ na kojem su sudjelovale redom uspješne poslovne žene koje svakodnevno nadahnjuju poslovni svijet; Filipa Petrović regionalna marketing menadžerica Della za Centralnu i Istočnu Europu, Ivančica Kraljević Bačlija direktorica IT sektora Croatia osiguranja, Sonja Popović izvršna direktorica tvrtke SAP, Dragomira Majhen, viša znanstvena suradnica na Institutu Ruđer Bošković, Gabrijela Gega Balun, direktorica IT sektora u Zagrebačkoj banci te Zaneta Findrik Noething, voditeljica ključnih kupaca za Data centre Della.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti