Elon Musk i Grimes promijenili ime djeteta, ali nikako nabolje

Čini se da X Æ A-12 nije bilo dovoljno bizarno i komplicirano ime za dijete Elona Muska i glazbenice Grimes. Promijenili su ga, ali ne nabolje.

Branimir Vorša | 25.05.2020. / 12:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mališan Elona Muska i Grimes više se ne zove "X Æ A-12", već "X Æ A-Xii" (odnosno X Æ A-XII), otkrila je u nedjelju glazbenica Grimes na svojem profilu na Instagramu.

Korisnike Instagrama zanimalo je jesu li ime djeteta promijenili zbog kalifornijskog zakona, no odgovor nisu dobili, samo novo ime djeteta.

Promjena je nastupila u obliku zamjene broja 12 njegovim ekvivalentom u rimskom broju.

 

 

Rimske brojke. Izgleda bolje, da budem iskrena, napisala je u komentaru na Instagramu Grimes.

Kad su ekscentrični milijarder i glazbenica obznanili ime svojeg novorođenog djeteta 4. svibnja, mnogi su zaključili da ono neće biti prihvaćeno zbog zakona u Kaliforniji, koji ne dopušta brojeve, simbole i rimske brojeve u imenu na rodnom listu, već slova iz engleske abecede.

Sad kao problem ostaje samo "Æ", no Musk i Grimes ne žele mijenjati taj dio, a zapravo "Xii" tehnički nije rimska brojka (to bi bilo XII), iako je značenje tog niza logički lako zaključiti.

Musk je pokušao sve pojasniti.

Prije svega, moja partnerica je ta koja je uglavnom smislila ime. Mislim to je samo X, slovo X, ovaj, a 'Æ' se izgovara kao 'Ash' i onda dolazi A-12 kao moj doprinos, rekao je Musk. A-12 zapravo je naziv eksperimentalnog zrakoplova Archangel-12, koji je bio preteča legendarnoj "Crnoj Ptici" SR-71, za koji Musk kaže da je najkul zrakoplov ikad napravljen.

Među brojnim interpretacijama izgovora imena djeteta prevladavaju "Ex Ash A Twelve" i "Ex Aye Eye".

U slučaju Muska i Grimes oko imenovanja djeteta najbolje je iskoristiti rečenicu iz filma Dungeonmaster (1984), po kojoj je taj film i najviše poznat, a ona glasi: Odbacujem tvoju stvarnost i mijenjam je vlastitom. Istu rečenicu u jednoj od epizoda planetarno popularne serije Mythbusters (Razbijači mitova) koristio je i Adam Savage, jedan od voditelja.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti