Epic će podijeliti 100 milijuna dolara igračima Fortnitea

Esport uskoro bi mogao postati i olimpijska disciplina, a koliko je ovo tržište vrijedno, najbolje nam pokazuje najava iz Epic Gamesa i novac koji će uložiti u Fortnite turnire.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.05.2018. / 13:12

Fortnite Battle Royale (Foto: Epic Games) (Foto: Epic Games)

Fortnite je već osvojio milijune gamera diljem svijeta, a svi ljubitelji te igre sada imaju još više razloga za treniranje i uživanje u toj igri. Iz Epic Gamesa najavili su kako će tijekom sezone 2018./2019. podijeliti nevjerojatnih sto milijuna dolara za nagrade na turnirima Fortnitea. Ovo će biti odlična prilika ekipi koja već rastura u ovoj igri, poput Tylera Ninje Blevinsa koji je na Fortniteu već zaradio veliki novac, da osvoje milijune dolara, ali i svim drugim gamerima koji žele živjeti od esporta.

Fortnite (Foto: Fortnite) (Foto: Fortnite)

Trenutačno nema nekih konkretnih detalja iz te kompanije vezanih uz same turnire, no napominju kako će njihov pristup biti malo drukčiji te će naglasak biti na uživanju u igranju, ali i gledanju borbi u Fortnite Battle Royalu.

Ovo je samo još jedan dokaz popularnosti, ali i novčane vrijednosti esporta koji bi već za šest godina mogao postati olimpijska disciplina. A o kolikom je iznosu riječ, čak i za esport u kojem se vrti sve više dolara, najbolje govori podatak o nagradama na turnirima deset najvećih esport igara u 2017. godini – ukupni nagradni fond iznosio je 91,2 milijuna dolara, stoga je jasno kako će nagradni fond Fornitea biti najveći u povijesti esporta.

Do sada su natjecanja i turniri u videoigrama pretežno privlačili ljubitelje igara poput Dote 2, League of Legends i igara sličnog žanra, a osim nagrada na turnirima, gameri zarađuju veliki novac i od sponzora, kanala na internetskim servisima itd. Za razliku od ovih igara, Fortnite je popularan među širom publikom, čemu pomaže i činjenica kako se ta igra može igrati na brojnim platformama, uključujući i iOS, a za nekoliko mjeseci napokon će biti dostupna i na mobilnim uređajima koji rade na Androidu.

Bogati nagradni fond od sto milijuna dolara sigurno će biti veliki razlog zbog kojeg će se (profesionalni) gameri sve više okretati igranju Fortnitea i svoje treninge i sate igranja posvetiti upravo ovoj igri i pokušaju preživljavanja na Fortnite otoku.

Izvor: Epic Games
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti