Facebook gradi FB@Work namijenjenu za rad

U većini kompanija korištenje Facebooka na poslu nije baš previše dopušteno, jer se smatra da ako visite na Facebooku, ne radite svoj posao.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 26.06.2014. / 07:26

Facebook gradi FB@Work namijenjenu za rad

U većini kompanija korištenje Facebooka na poslu nije baš previše dopušteno, jer se smatra da ako visite na Facebooku, ne radite svoj posao.

I to je donekle istina, no sve više i više kompanija dogovara i pregovara posao upravo preko Facebooka, i ne samo to već se i otvaraju grupe za zaposlenike koji onda međuosobno raspravljaju o projektima.

Iako je barem za sada neslužbeno, Facebook navodno gradi FB@Work, odnosno radnu verziju Facebooka o kojoj za sada nema puno detalja, odnosno ne zna se hoće li kompanija izgraditi internu komunikacijsku platformu ili se radi na nekom vanjskom servisu nalik LinkedIn-u koji bi mogao biti nova poslovna prilika za Facebook.

Jedan od bivših zaposlenika ističe kako svi u kompaniji koriste Facebook za svoj posao. “Većina komunikacija i planiranja odvija se putem Messages i Groups. Bilo bi sasvim logično da se takve stvari omoguće za ostatak svijeta. To je vrlo brz i efikasan način da se završe započete stvari.”

Clara Shih, CEO Hearsay Sociala za TechCrunch kaže kako njezini zaposlenici svi koriste Facebook u poslovne svrhe te kako nema potrebe “izmišljati toplu vodu”. “Kao social media kompanija svi su naši zaposlenici na Facebooku. Umjesto da izmišljamo toplu vodu ili tražimo od zaposlenika da koriste još jedan servis, odlučili smo koristiti privatne Facebook grupe koje sadrže komunikaciju u realnom vremenu.”

Također se nagađa kako Facebook ima veće planove za proizvod namijenjen kompanijama, kako bi više konkurirao LinkedInu i sličnim servisima. Facebook bi mogao napraviti velik korak na tom tržištu no ipak to je veliki korak za kompaniju koja trenutno namijenjena “običnim” ljudima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti