Facebook je danas predstavio novu značajku koja omogućuje većem broju korisnika da uploadaju sliku u isti album, prenosi Mashable.

Osoba koja kreira album može dodati 50 drugih korisnika od kojih svaki mogu dodati do 200 slika u isti album. Kako bi zadržali neke okvire, Facebook je omogućio vlasnicima albuma da ili daju mogućnosti drugim korisnciima da pozovu druge korisnike ili jednostavno zadrže potpunu kontrolu.

Novi 'dijeljivi' albumi imat će tri različite postavke privatnosti, odnosno mogu biti privatni, mogu ga vidjeti prijatelji ili 'suradnici' ili samo suradnici. 

Ideja je nastala na jednom od brojnih Facebookovih hackhatona na kojem su željeli rještii sljedeći problem "Trenutno, ako ste na zabavi i na Facebooku se nalaze tri različita albuma, vjerojatno nećete imati mogućnost pristupa svim albumima radi postavka privatnosti, što zna biti frustrirajuće i zbunjujuće" — istaknuo je Bob Baldwin, softverski inženjer u Facebooku.

Kreatori albuma imat će mogućnost brisanja istih, prilagođavanja fotografija u albumima, dok će suradnici imati mogućnost uređivanja fotografija koje su sami uploadali. Za sada, ova mogućnost dospuna je samo malom broju korisnika, no uskoro će biti dostupna svima. Za kraj valja spomenut kako Fan stranice neće imati ove mogućnosti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju