Facebook razvija tehnologiju koja će dopustiti pristup mreži mlađima od 13 godina

Trenutno, Facebook ne dopušta registraciju korisnicima koji su mlađi od 13. godina, no ti klinci obično lažu o datumu rođenja kako bi se mogli registrirati.

Zimo Zimo Zimo | 04.06.2012. / 09:27

Facebook razvija tehnologiju koja će dopustiti pristup mreži mlađima od 13 godina

Trenutno, Facebook ne dopušta registraciju korisnicima mlađim od 13. godina, no ti klinci obično lažu o datumu rođenja kako bi se mogli registrirati.

Upravo je to jedan od problema s kojim se suočava Facebook, pa tako kompanija pokušava pronaći način kako dopustiti korisnicima mlađim od 13. godina pristup Facebooku, gdje će roditelji imati potpunu kontrolu njihovih akcija.

Kako prenosi FOXNews, Facebook razvija ove mogućnosti kako bi povećao svoje prihode, no vjerojatno će to dovesti do nove zabrinutosti sigurnosti korisnika.

Trenutna verzija ovog modela svodi se na to da će se Facebook profili djece povezati s profilima njihovih roditelja koji će imati kontrolu nad zahtjevima za prijateljstva, pa će tako upravo roditelji biti ti koji će odlučiti može li se njihovo dijete povezati s nekim ili ne. Također, roditelji će imati mogućnost zabrane pojedinih aplikacija, no Facebook će s druge strane moći naplatiti roditeljima igre i zabavni sadržaj za njihove klince.

Svi znamo koliko je osjetljiva tema djece na Facebooku, no iz kompanije su već zabrinuti jer se njihova pravila ne poštuju što znači da su djeca automatski pod većim rizikom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti