Fortnite je ponovno dostupan korisnicima iPhonea

Vlasnici iPhonea ponovno će moći uživati u Fortniteu, no samo oni koji su korisnici Nvidijina streaming servisa GeForce Now.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.01.2022. / 11:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U vrijeme najveće popularnosti Fortnitea, izdavač igre Epic Games odlučio se ući u rat s Appleom koji je, osim sudske trakavice, rezultirao i izbacivanjem Fortnitea s trgovine aplikacija za iPhone i iPad u kolovozu 2020. Kako Apple ne dopušta preuzimanje aplikacija pored njihovog App Storea, to je značilo da korisnici od tada više ne mogu preuzeti Fortnite na iPhone, a na isti potez izbacivanja Fortnitea s trgovine aplikacija za Androide odlučio se i Google.

Slika nije dostupna Popularna igra i na filmskom platnu? Sve je više glasina o filmu baziranom na Fortniteu

Od ovog tjedna ipak je dostupno rješenje koje omogućuje da se na Apppleovim telefonima ponovno zaigra Fortnite bez njegova preuzimanja na sam telefon. To će biti moguće zahvaljujući Nvidiji i njihovom streaming servisu GeForce Now. Kako su iz ove kompanije najavili, njihov servis GeForce Now bit će dostupan korisnicima Appleovih uređaja (ali i Androida) u beta verziji tijekom ograničenog razdoblja, a ono što je zanimljivo je da mu korisnici neće moći pristupiti putem posebne aplikacije, već putem preglednika internetskih stranica Safari, dok će na Androidima biti dostupan putem aplikacije.

Verzija Fortnitea koja će biti dostupna na iOS-u uključivat će i mogućnost upravljanja igrom putem touch kontrola. Korisnici servisa GeForce Now koji su zainteresirani za Fortnite na iPhoneu trebaju se prvo prijaviti na listu čekanja i nadati se kako će što prije dobiti mogućnost igranja ove popularne igre na svom uređaju.

Slika nije dostupna Fortnite kopirao Among Us i predstavio Impostors mod

Tijekom testiranja ekipa iz Nvidije želi saznati iz prakse informacije o kapacitetu servera, grafici i touch kontrolama. Nakon što završi testiranje Nvidija će analizirati prikupljene podatke, u čemu će im pomoći i stručnjaci iz Epic Gamesa te bi jednom u budućnosti Fortnite mogao izaći iz zatvorene beta verzije i postati dostupan svim korisnicima servisa GeForce Now i na iPhoneu i na Androidima.

Izvor: TechCrunch
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti