Popularna igra i na filmskom platnu? Sve je više glasina o filmu baziranom na Fortniteu

Ako ekipa iz Epica odradi dobar posao, nije teško zaključiti kako bi milijuni mladih diljem svijeta mogli pohrliti u kina.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.10.2021. / 10:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Fortnite je u kratko vrijeme od samo još jedne online igre postao pravi kulturološki fenomen i dio pop-kulture. Igrom su opsjednuti i mladi i stari, a neki su čak od zabave i hobija napravili karijere te danas zarađuju igrajući Fortnite. Veliki novac okrenula je i tvrtka koja je zaslužna za ovu igru Epic, no zbog sustava naplaćivanja putem mobilnih uređaja ušli su u spor s Appleom i Googleom želeći još veći dio financijskog kolača.

Fortnite (Foto: AFP) Suđenje otkriva zanimljivosti: Apple je na Fortniteu zaradio stotine milijuna dolara

Nesuglasice i sudski sporovi sa spomenutim tvrtkama jedan su od razloga zašto u Epicu sada razmišljaju o novim mogućnostima zarade i širenju na nove industrije poput - filmske. Mrežom su tako počele kružiti informacije o potencijalnom filmu baziranom na Fortniteu. S obzirom na to koliko je igra popularna, ako Epic uspije napraviti dobar film, i na ovom im se tržištu smiješi velika zarada jer nije teško pretpostaviti da bi milijuni tinejdžera diljem svijeta požurili u kina.

Treba naglasiti kako službeno još ništa nije poznato te su planovi o filmu navodno u ranom stupnju razvoja, no neki potezi koje je Epic poduzeo ove godine zaista govore u prilog snimanja filma baziranog na Fortniteu. Naime, od početka godine Epic je zaposlio tri direktora Lucasfilma, uključujući i Jasona McGatlina, bivšeg potpredsjednika produkcije Star Warsa koji je sada na čelu odjela specijalnih projekata u Epicu.

Slika nije dostupna Fortnite kopirao Among Us i predstavio Impostors mod

Ove informacije zaista upućuju na to da tvrtka ima šire planove te da namjeravaju iskoristiti popularnost Fortnitea i za širenja na druga tržišta. Iz Epica ne žele komentirati nagađanja o filmu, dok dio medija smatra da uopće nije pitanje hoće li se film snimati, već je jedino pitanje - kada. Odgovor trenutačno ne znamo, no ako se zaista odluče na snimanje filma, on se sigurno u kinima neće pojaviti tako skoro.

Izvor: PC Gamer
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti