Nikad nije kasno: U kasnim pedesetima potpisala je ugovor i postala profesionalna esportašica

Anne Fish brinula se o karijeri svog sina, profesionalnog esportaša, da bi na kraju i sama odlučila okušati sreću u Fortniteu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.09.2021. / 15:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve donedavno nisu postojali pojmovi poput influencera na društvenim mrežama i profesionalnih esportaša. No moderno doba donijelo je velike promjene i neka nova zanimanja. Ono što su mnogi prije smatrali gubljenjem vremena i buljenjem u ekrane bez nekog smisla, mnogima se pretvorilo u karijeru zahvaljujući kojoj danas okreću novac o kojem bi prije mogli samo sanjati. I što je najvažnije, rade što vole, a to je - igranje videoigara.

Slika nije dostupna Facebook je preuzeo “Fortnite virtualne stvarnosti”

Da nikada nije kasno uzeti kontroler u ruke i krenuti u profesionalne vode, možemo vidjeti na primjeru Anne Fish koja je nedavno potpisala ugovor s profesionalnom esport ekipom, a ono po čemu je itekako posebna u ovoj industriji jest u činjenici da ima - 58 godina. Treba naglasiti kako je njena situacija ipak specifična te je popularnost stekla kao menadžerica jednog od najpopularnijih igrača Fortnitea Bejyja “Benjyfishyja” Fisha koji je njen - sin.

Od kada je prije tri godine postao profesionalni gamer, Anne je preuzela brigu/kontrolu nad njegovom karijerom, a početkom godine i sama je krenula igrati Fortnite. U kratko je vrijeme privukla veliki broj pratitelja na internetu - više od 430 tisuća na Twitchu i 165 tisuća na YouTubeu. Te su brojke privukle pažnju esport organizacije Galaxy Racer koja je u gđi. Fish prepoznala i dobru marketinšku priliku te su s njom potpisali profesionalni ugovor. Detalji samog ugovora nisu poznati, a Anne će zarađivati od objave videozapisa na kojima igra te od komunikacije s fanovima na društvenim mrežama.

Slika nije dostupna Fortnite protiv Applea: U SAD-u počinje proces koji je dio medija prozvao suđenjem stoljeća

Nikad u milijun godina nisam mislila da ću igrati Fortnite ili streamati online ili biti u poziciji da sa mnom neka organizacija potpiše ugovor, to je zaista uzbudljivo, komentirala je. U razgovoru za BBC priznala je kako je na početku bila loša, a kako su njeni refleksi sporiji u odnosu na mlađe igrače, odlučila je posvetiti više vremena proučavanju strategije u igri, što je bio odličan potez koji je na kraju rezultirao i profesionalnim ugovorom.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti