Već ove godine trebala bi započeti gradnja prvog Atarijeva hotela namijenjena ljubiteljima videoigara u Phoenixu, a nakon toga namjeravaju izgraditi slične hotele i u Las Vegasu, Denveru, Chicagu i drugim gradovima. Ukupno je planirano osam hotela, a objavljene slike otkrivaju prepoznatljiv izgled s dominantnim Atarijevim logom na pročelju hotela koji izgleda prilično atraktivno. Ipak, posjetiteljima bi najvažnije trebalo biti ono što se nalazi unutra.

Iz Atarija kažu da će ovo biti uzbudljivi novi koncept i dosad nedoživljena gamerska destinacija koja povezuje jedinstveno iskustvo smještaja s legendarnim brendom. U njima će na svoje doći ljubitelji videoigara svih žanrova i godina, a poseban naglasak stavlja se na posljednje tehnologije proširene i virtualne stvarnosti. Također, prilikom dizajna hotela razmišljat će se i o esportu pa će se u njima moći i ugostiti ekipe i održavati turniri.

Trenutačno nije poznato kakve će još pogodnosti za ljubitelje videoigara imati novi hotel, no nije teško pretpostaviti da će se u sobama nalazi gamerska računala ili igraće konzole. Osim u videoigrama, posjetitelji će moći uživati i u bazenima, teretani, restoranima, pa čak i u kinodvorani.

Atari će u ovom projektu surađivati s GSD Groupom, kompanijom True North Studio, ali i s Woz Innovation Foundationom, čiji je suosnivač legendarni Steve Wozniak. Budimo realni, koliko će biti cool odsjesti u Atariju, komentirao je jedan od partnera na projektu Napoleon Smith III. Dodao je da taj brend povezuje nostalgiju i retro s modernim, a upravo su to tražili prilikom razmišljanja o gamerskom hotelu.

Izvor: Engadget