Instagram Stories dobio nove opcije, uskoro stižu i video prijenosi uživo

Korisnici će unutar Instagram Storiesa moći objavljivati kratke Boomerang videozapise, označavati korisnike i ubacivati linkove u priče

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.11.2016. / 07:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Instagram je nedavno, po uzoru na Snapchat, korisnicima omogućio objavljivanje više fotografija unutar jedne 'priče', a jučer su iz ove kompanije najavili nove 'zabavne mogućnosti' koje će razveseliti sve ljubitelje ove društvene mreže. Većini će najzanimljivija novost biti integracija Boomeranga, alata koji će 'svakodnevne trenutne pretvoriti u nešto zabavno i neočekivano' – ova opcija omogućava povezivanje više fotografija u kratak videozapis koji se reproducira naprijed i nazad, stvarajući zanimljiv efekt. Druga opcija jest označavanje, odnosno tagiranje korisnika u opciji Stories – jednako kao i u komentarima, sve što je potrebno kako bi nekog označili jest upisati oznaku '@' i korisničko ime te će se ime označenih korisnika pojaviti ispod objavljene priče, a on će dobiti obavijest o tagiranju putem Directa. Još jedna novost koja je sada dostupna korisnicima Instagrama jest i ubacivanje linkova unutar priča – na dnu ekrana priča s linkovima pojavit će se opcija 'See more' i klikom na tu opciju unutar aplikacije otvorit će se poveznica koju je korisnik ubacio u priču, npr. link na neki video, članak ili slično.

Iz ove kompanije napominju kako je opcija s linkovima u testnoj fazi i na početku će biti dostupna samo korisnicima s verificiranim računima, a iako to nisu spomenuli iz Instagrama, nadamo se kako će u budućnosti biti dostupna svim korisnicima ove društvene mreže. Ubacivanje linkova daje malu prednost Instagramu u odnosu na Snapchat, napominju na stranici Tech Times jer unutar priča i snapova na Snapchatu nije moguće ubacivati linkove, a ubacivanje linkova moglo bi biti itekako zanimljivo brandovima jer će im omogućiti učinkovitije oglašavanje, odnosno unutar Storiesa moći će postaviti link na svoje stranice, odnosno proizvode koje reklamiraju. Osim ovih novih opcija, izvršni direktor kompanije Kevin Systrom potvrdio je kako će, nakon Facebooka, opcija video prijenosa uživo u budućnosti biti dostupna i na Instagramu. Nije poznato na koji će način Instagram implementirati live video i kada će predstaviti ovu opciju, no prijašnje glasine govorile su kako će se popis osoba koje pratite na ovoj mreži, a koje u tom trenutku objavljuju video uživo, pojaviti u vrhu ekrana (pored njihove slike pisat će 'live'), zajedno s korisnicima koji su posljednji objavili priče. 

Izvor: Instagram

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti