Je li moguće?! Opljačkao ženu pa joj poslao zahtjev za prijateljstvo na Facebooku

Opljačkana žena samo je njegov kontakt proslijedila policiji, koja ga je brzo uhitila te će zbog krađe 35 dolara i pizze provesti neko vrijeme u zatvoru.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.10.2018. / 12:08

Facebook (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Početkom kolovoza u američkom gradu Readingu jedan je muškarac opljačkao ženu koja je dostavljala pizze zaprijetio joj je pištoljem i ukrao 35 dolara i pizze u vrijednosti od 75 dolara. Nakon pljačke šokirana je žena nazvala policiju, no oni nisu uspjeli pronaći kradljivca pizze.

Još veći šok za ženu uslijedio je nakon nekoliko tjedana, kada je dobila zahtjev za prijateljstvo na Facebooku koji je poslao upravo muškarac koji ju je opljačkao. Mediji nisu objavili kako je pljačkaš saznao njezine osobne podatke i profil na Facebooku, a vjerovali ili ne, poslao joj je zahtjev za prijateljstvo i poruku jer se htio ispričati. Zahtjev je poslao s lažnog profila, no napadnuta žena nije htjela komunicirati s njim, a nakon što joj je rekao pravo ime i pravi profil na Facebooku, predomislila se i prihvatila poziv za prijateljstvo.

Nakon toga je, naravno, pozvala policiju i pokazala im profil 26-godišnjeg Jerela Guzmana – oni su prvo preuzeli podatke o komunikaciji između napadača i žrtve i ostale informacije s Facebooka vezane uz Guzmana, nakon čega su mu pokucali na vrata. Mladić je uhićen pod optužbom za napad i pljačku te je završio u zatvoru, a sudac mu je odredio jamčevinu od 20 tisuća dolara.

Guzman će tako zbog krađe 35 dolara i pizze provesti neko vrijeme iza rešetaka, a da nije bilo njegova nevjerojatno glupog poteza i pokušaja isprike preko Facebooka, vjerojatno ne bi bio uhićen.

Izvor: Sophos
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti