Jedna od najpopularnijih mobilnih igara dobila novu verziju koja bi se nekima mogla posebno svidjeti

Umjesto "uhvati ih sve", slogan ove igre je "odmori se najbolje".

Martina Čizmić | 28.08.2023. / 14:43

Pokemon Sleep (Foto: Pokemon Sleep/Platforma X)

 Kad je prije nekoliko godina igra za mobilne telefone, Pokemon Go, osvojila svijet, natjerala je mnoge da se ustanu i izađu iz svojih domova u potrazi za virtualnim Pokemonima.

Iako igra više nije toliko popularna kao prije, još uvijek ju svakodnevno igraju milijuni igrača diljem svijeta. A njeni autori sad su izbacili novu igru koja bi se mogla svidjeti još većem broju ljudi.

Verzija Minija s Pokemonima Partnerstvo s Pokemonima: U Minijevom automobilu pozdravit će vas Pikachu, a s njim se mogu povezati i igraće konzole

Igra Pokemon Sleep radi upravo suprotno od Pokemon Go. Dok je Go poticao igrače da se kreću i hvataju Pokemone koji su se pojavljivali na različitim mjestima dijem grada, Sleep nagrađuje igrača za njegov boravak u krevetu.

Točnije, Pokemon Sleep igraču omogućuje da Pokemone hvata - u snu.

Iza ove igre stoji japanski studio Select Button, a igru je objavio Pokemon Co. I čini se kako će igra biti još jedan hit. Naime, u samo nekoliko tjedana od lansiranja, igra je preuzeta više od 10 milijuna puta. Jer tko ne bi želio napredovati u igri dok spava.

Kvaka je da igrač mora pokrenuti igru prije spavanja, staviti pametni telefon blizu glave, a senzori telefona prate vibracije i na temelju njih procjenjuju koliko "igrač" mirno spava. Što je san kvalitetniji, rezultat u igri je bolji.

Slika nije dostupna Policajci dobili otkaz jer su umjesto pljačkaša lovili - Pokemone

Na igri se navodno radilo više od četiri godine, kako bi se uspješno spojilo zabavnu i zdravstvenu komponentu. No, nakon početnog oduševljenja, igrači su izgubili entuzijazam.

Pokemone koje skupe u igri Sleep ne mogu prebaciti u igru Go, a i kako sami igrači kažu, igra se nakon nekog vremena počne ponavljati. Uostalom, neki su igrači otkrili i kako varati u igri, pa umjesto da spavaju, samo ostave telefon pored sebe dok gledaju film ili čitaju knjigu.

Hoće li Pokemon Sleep ipak zadržati igrače ponajviše ovisi o tome što igrači dobivaju od igre. Ako ne mogu prikupljene Pokemone razmjenjivati ili prebaciti u druge igre, teško da će se dugo zadržati.

A upravo na povezivanju više igara i više uređaja, rade i u tvrtki koja stoji iza Pokemon Sleepa. Ako im za to bude trebalo četiri godine, kao i za stvaranje Sleepa, teško da će ih igrači toliko dugo čekati.

A onda opet... Nije da moraju biti posebno aktivni u igri.

 

Izvor: Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti