Još jedna kompanija priprema konkurenta Steam Decku

MSI je za CES najavio dlanovnu igraću konzolu, a na mreži su se već pojavile neke informacije o ovom uređaju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.01.2024. / 10:27

MSI (Foto: MSI)

 Ne samo da s pametnim telefonima i tabletima dlanovne igraće konzole nisu otišle u povijest, već se čini kako su sve popularnije među gamerima te je konkurencija na ovom tržištu sve veća. Trend je pokrenuo Valve sa svojim Steam Deckom koji se postigao odličan prodajni uspjeh i iz kompanije su već objavili kako planiraju i njegove nasljednike.

Steam Deck Valve predstavio poboljšanu verziju Steam Decka

Nakon Valvea i druge su kompanije, poput Asusa i Logitecha, predstavile vlastite dlanovne igraće uređaje, a konkurenta sada priprema i još jedna tvrtka specijalizirana za gamerski hardver - MSI. Razvoj svoje dlanovne konzole potvrdili su kratkim teaser videozapisom objavljenim na Instagramu, a službeno predstavljanje uređaja očekujemo već sljedeći tjedan, na sajmu potrošačke elektronike CES koji se održava u Las Vegasu.

Nakon teasera s Instagrama, na mreži se pojavila navodna fotografija ove konzole koja bi se na tržištu trebala pojaviti kao MSI Claw. Fotografija otkriva uređaj sličan Asusovoj konzoli ROG Ally, a osim same slike, internetom su se proširile i informacije o hardveru koji bi je trebao pokretati. Prema tim podacima, konzolu će pokretati Intelov čip Meteor Lake, koji uključuje 16-jezgreni 3,8GHz Core Ultra 7 procesor i 32GB RAM-a.

Iako informacija o ekranu još nema, mediji nagađaju kako bi njegova dijagonala mogla biti usporediva s Asusovom konzolom tako da možemo očekivati 7-inčni ekran. Također, nije poznato je li riječ o LCD-u ili OLED ekranu, niti su nam dostupne informacije o njegovoj rezoluciji. Ono što možemo zaključiti na temelju glasina jest da bi Claw (ili kako će se već konzola zvati) mogao imati različite profile vezane uz performanse uređaja tako bi korisnici mogli odabrati profil s najjačim grafičkim postavkama, što će negativno utjecati na trajanje baterije, odnosno moći će odabrati profil u kojem je u prvom planu izdržljivost baterije, a ne performanse.

Slika nije dostupna Sljedeća generacija dlanovnih konzola imat će jedan veliki novitet

Sve službene informacije iz MSI-a trebali bi, dakle, saznati jako brzo, već sljedeći tjedan na CES-u. Tada ćemo saznati hoće li se ovaj uređaj zaista zvati Claw, kakve su njegove performanse i kada će se moći kupiti, a MSI bi trebao objaviti i mnogima najvažniju stvar - njegovu cijenu.

Izvor: Neowin

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti