Koliko ste daleko spremni ići za slavu i klikove na internetu? Youtuber lažirao smrt svoje cure, a ona ga odmah ostavila

"Udarena je, ekipo. Nema je više. Oprostite na suzama", govorio je youtuber opisujući kako je automobil navodno udario njegovu curu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.01.2020. / 10:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljudi su zaista na svašta spremni kako bi privukli pažnju na internetu i društvenim mrežama. Ponekad je to što rade tako radikalno da neki riskiraju i vlastite živote za dobar selfi i fotografiju pa se npr. penju na visoke tornjeve bez ikakve zaštite. Nažalost, tijekom godina zabilježeno je više smrtnih slučajeva prilikom snimanja selfija i fotografija u opasnim situacijama.

Slika nije dostupna Najplaćeniji youtuber ima samo 8 godina, recenzira igračke i godišnje zarađuje gotovo 174 milijuna kuna

Jedan youtuber svoju je internetsku slavu odlučio postići na prilično degutantan način, objavom videozapisa u kojem je rekao da je njegova djevojka, također youtuberica Alexia Marano, poginula od udarca automobila. Udarena je, ekipo. Nema je više. Oprostite na suzama, rekao je "neutješni" Jason Ethier u videozapisu na svom kanalu na YouTubeu ImJayStation, na kojem ga prati gotovo 5,5 milijuna ljudi. Razlog zbog kojeg se odlučio na tako nevjerojatno glup potez (možemo samo zamisliti šok koji su doživjeli roditelji, rodbina i prijatelji njegove djevojke) jest to što je htio povećati bazu pretplatnika i broj lajkova.

Ne samo da je objavio video u kojem ju je proglasio mrtvom već je naknadno objavio i dodatna dva videozapisa u kojima je prikazao mjesto za sjećanje za svoju djevojku, dok ju je u drugom videu pokušao dozvati. Inače, Ethier se i proslavio sa sličnim videozapisima u kojima je pokušao stupiti u kontakt s preminulim slavnim osobama poput Maca Millera.

Pažnju svjetske javnosti sigurno je stekao, no zbog toga je naišao na velik broj kritika. Njegov veliki plan bio je nakon nekoliko dana "uskrsnuti" djevojku iz mrtvih, što bi mu donijelo nove pretplatnike, no plan je propao nakon što ga je Alexia – ostavila. Na svom kanalu prvo je objavio video u kojem se ispričao njezinoj obitelji zbog stresa koji su proživjeli misleći da je njihova kći mrtva, a naglasio je kako je u prijevari sudjelovala i sama Alexia jer su tako htjeli promovirati svoj zajednički kanal na YouTubeu.

Bird Box izazov (Foto: Getty Images) Nema više pogibeljnih videa: YouTube zabranjuje opasne viralne izazove i "prankove"

Na kraju, osim što ga je djevojka ostavila, prijavila ga je policiji za napad, a oboje su svoj slučaj objasnili pred auditorijem od nekoliko stotina tisuća korisnika YouTubea koji su pratili reality show u režiji dvoje nezrelih youtubera u potrazi za komadićem slave (i novca).

Izvor: Independent

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti