Kraljevi YouTubea: Ovi gameri imaju desetke milijuna pretplatnika

Koliko je Ninja popularan najbolje govori činjenica da ima više pretplatnika od Shakire, Davida Guette i Ariane Grande, ali i Beyonce.

Martina Čizmić | 03.12.2018. / 17:18

Tyler Blevins (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Više od 20 milijuna ljudi prati njegov YouTube kanal, a gotovo svaki njegov video ima preko dva milijuna pregleda.

On je Tyler Blevins, među ljubiteljima videoigara poznat kao "Ninja".

Ovaj 27-godišnjak dane provodi za računalom igrajući videoigre. Njegove snimke kako igra različite videoigre, ponajprije Fortnite i PUBG, na Twitch kanalu gleda više od 12 milijuna pretplatnika.

Procjenjuje se da od sponzorstava i nagrada na različitim turnirima mjesečno uprihodi više od pola milijuna dolara, a kako bi mogao što profesionalnije odrađivati svoje prijenose, čak je uredio gamersku sobu/studio u svom podrumu.

Koliko je Ninja popularan najbolje govori činjenica da ima više pretplatnika od Shakire, Davida Guette i Ariane Grande, ali i Beyonce.

No, on ipak nije najpopularniji gamer na YouTubeu. Ta čast pripada 25-godišnjem Luis Fernandu Floresu Alvaradu, poznatom kao Fernanfloo iz Salvadora.

Njegov je YouTube kanal najpopularniji među gamerima i ima čak 30 milijuna pretplatnika. Ali za razliku od Ninje, rjeđe objavljuje videa pa je za očekivati da će ga Ninja uskoro prestići.

Ove impresivne brojke najbolje pokazuju koliko je gaming, ali i YouTube postao popularan. Pogotov od pojave Fortnitea.

Izvor: SocialBlade
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti