Osnivač TechCruncha -- Michael Arrington više neće obavljati dužnosti glavnog urednika ovog tech portala, već postaje poslovni anđeo.

Nakon što je AOL kupio TechCrunch za navodnih 25 milijuna dolara, njegov osnivač i glavni urednik Michael Arrington izjavio je kako bi u narednim mjesecima mogao postati direktni ili indirektni investitor u mnoge nove startup projekte u Silicijskoj dolini.

Fondacija sa kapitalom od 20 milijuna dolara, iza koje stoji i sam AOL , postat će mnogim malim kompanijama pomoć u razvijanju njihovih ideja. Naime, Arringtonu ovo nije prvi puta da kreće u investicijske vode, pa je tako 2009. odustao od investicija zbog optužbi radi sukoba interesa te je sve postalo 'pomalo zbunjujuće'.

Arrington je nakon toga nastavio sa investicijama u startup projekte, uz napomenu da će TechCrunch uvijek objaviti kada je investirano u jedan projekt o kojem će se javno pisati.

Iako se na početku pričalo kako će Arrington i dalje ostati involviran u TechCrunch kao 'urednik fondacija', Arianna Huffington, osnivačica Huffington Post portala, koji je također pod uredničkom palicom AOL-a, istaknula je kako je Michael uvijek dobrodošao kao bloger, no neće mu biti isplaćen honorar, te neće imati mogućnosti uređivanja.

Direktor AOL-a Tim Armstrong za The New York Times ističe kako je TechCrunch drugačiji i ima drugačije standarde. 'Mi imamo tradicionalno razumijevanje o novinarstvu sa iznimkom TechCruncha, koji je drugačiji no transparentan.'

Bilo je i za očekivati kada će Arrington u potpunosti krenuti u investicijske vode pošto već šest godina piše o startup projektima i ne sumnjamo da ima duboko razumijevanje u način kako funkcioniraju.

Via TheNextWeb, Foto Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju