Microsoft predstavio nove verzije Xboxa

Među inim, predstavljena je i prva poptuno digitalna verzija modela Series X

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.06.2024. / 14:41

Nove verzije Xboxa (Foto: Microsoft)

Microsoft je predstavio nove adute na gamerskom tržištu s kojima će pokušati privući što veći broj gamera. Na prošlotjednom Xbox Games Showcaseu, pored brojnih najavljenih igara, vidjeli smo i tri nove verzije njihove konzole Xbox. Riječ je o nadogradnjama koje će biti zanimljive gamerima koji još nemaju Microsoftovu konzolu, dok će ih vlasnici aktualne verzije Xboxa preskočiti jer ne donose nikakva procesorska ili grafička pobojšanja.

Xbox Microsoft pokreće online trgovinu igara za Androide i iOS

Najveći novitet odnosi se na model Xbox Series X koji je predstavljen u potpuno digitalnom izdanju, odnosno bez pogona za diskove. Jedna verzija takvog Xboxa dostupna je u bijeloj boji i s 1TB prostora za pohranu podataka. S obzirom na to da nema diska, cijena ove verzije je nešto niža te će, kada se pojavi u prodaji krajem godine, na američkom tržištu biti dostupna za 450 dolara. Na Engadgetu nagađaju hoće li Microsoft kopirati Sonyjevu taktiku koju je japanska tvrtka primijenila s PlayStationom. Naime, posljednje predstavljena verzija PS petice dostupna je u digitalnom izdanju, no oni koji preferiraju igre na fizičkim formatima mogu naknadno kupiti poseban dodatak koji mogu povezati s konzolom i igrati igre s diskova.

O verziji Xboxa Series X bez diska govori se već neko vrijeme te su još prije nekoliko mjeseci mrežom kružile glasine o ovoj verziji Microsoftove konzole, tako da njeno jučerašnje predstavljanje jučer nije nikoga iznenadilo.

Galaxy Black

Predstavljena je i još jedan verzija modela Series X. Posebno izdanje nazvano “Galaxy Black” imat će pogon za diskove i dvostruko više prostora za pohranu podataka - 2TB. Naravno, i cijena ovog modela je veća pa će tako biti dostupan za 600 dolara. Ovo novo specijalno izdanje Xbox Series X-a donosi istu brzinu, performanse i opcije Xboxa Series X, ali s dvostrukom većom pohranom i jedinstvenim dizajnom, komentirala je Roanna Sones iz Xboxa na blogu kompanije.

Blizzard logo Akvizicija Activision Blizzarda se isplatila, prihodi Microsoft Gaminga skočili za 49 posto

Osim modela X, predstavljen je i jedan novitet vezan uz jeftiniju verziju Xbox Series S. Nova verzija dostupna je u bijeloj boji i s 1TB prostora za pohranu podataka, a na američkom tržištu prodavat će se po cijeni od 350 dolara.

Najavljene nove verzije, dakle, ne donose neku revoluciju, no svi budući kupci Microsoftove igraće konzole sigurno će cijeniti veću ponudu i izbor prilikom kupovine.

Izvor: Microsoft

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti