Microsoft priprema nadogradnju za posljednju generaciju Xboxa

Novi čip na konzoli ne bi trebao donijeti bolje performanse, no bit će štedljiviji i, što je Microsoftu jako važno, jeftiniji za proizvodnju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.04.2022. / 08:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je nedavno predstavio novu generaciju svoje igraće konzole Xbox te je za oba modela - Series X i Series S i dalje potražnja veća od ponude, a čini se kako već pripremaju i neke promjene za te konzole. Kako prenose mediji koji prate gamersko tržište, tvrtka priprema novi, odnosno nadograđeni čip koji bi se mogao koristiti u konzolama u budućnosti.

Slika nije dostupna Legenda Microsofta naljutila Billa Gatesa i zamalo dobila otkaz zbog nepromišljene izjave: "To je poput masturbacije"

Iako se čini prerano da kompanija već radi na novom čipu, novinar Brad Sams koji je prvi objavio ove informacije, kaže kako je konzola dostupna već 18 mjeseci, no da je Microsoft počeo s njenom proizvodnjom barem 12 do 14 mjeseci prije toga. Zato se može reći kako je, barem u svijetu tehnologije u kojem se stvari brzo mijenjaju, njen dizajn već pomalo zastario pa je i logično da u kompaniji razmišljaju o promjenama.

Te promjene bi, barem za gamere, trebale biti nevidljive. Naime, izgled konzole ostat će isti, a novi čip ne bi trebao donijeti neke nove opcije. Prema tim informacijama novi čip trebao bi povećati efikasnost konzole i, što je Microsoftu još važnije - bit će jeftiniji za proizvodnju. Što se performansi tiče, čini se da u tom pogledu ne treba očekivati neka poboljšanja, barem tako misli Sams.

No zato bi s novim učinkovitijim čipom, konzola mogla trošiti manje energije, što znači da bi se mogla manje zagrijavati i biti tiša.

Slika nije dostupna Microsoft kupuje izdavača Call of Duty za impresivnih 70 milijardi dolara

Što se neke prave nadogradnje aktualnog modela Xboxa tiče, na Tech Radaru kažu kako ga “gotovo sigurno” možemo očekivati te da će takva konzola imati snažniji procesor i grafiku, veći SSD i više memorije, no kako je ova konzola još u ranoj fazi svog životnog ciklusa, njenu nadogradnju ipak ne treba očekivati tako skoro.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti