'Možda vam se neće svidjeti': Zuckerberg uvodi nove promjene na Facebooku

Facebook će nas u budućnosti obavještavati o puno većem broju događaja, što se nekima možda neće svidjeti

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.04.2015. / 09:05

'Možda vam se neće svidjeti': Zuckerberg uvodi nove promjene na Facebooku

Korisnici najveće društvene mreže na svijetu već su navikli na konstantne promjene i poboljšanja (iako se mnogima takva 'poboljšanja' često ne sviđaju) te iz Facebooka sada pripremaju nove promjene oko načina prikaza obavijesti. Ove promjene, za koje na Mirroru kažu kako se možda neće svidjeti svim korisnicima, odnose se na novi način prikaza obavijesti, odnosno kartice s obavijestima na kojoj će se u budućnosti prikazivati sadržaj s Facebooka koji bi korisnicima mogao biti zanimljiv. Kartica s obavijestima tako će u budućnosti sadržavati informacije o rođendanima, važnim (životnim) događajima vezanim uz same korisnike i njihove prijatelje, ali i o događajima u npr. lokalnim restoranima (ujutro bi se mogle pokazati obavijesti o restoranima koji su otvoreni za doručak).

Timewaste Timer će vas osoboditi ovisnosti o Facebooku

Osim toga, na ovoj kartici s obavijestima prikazivati će se i aktualan sadržaj i teme – nešto slično kao i trending topics na Twitteru, zatim 'viralne lokalne vijesti', koje će biti bazirane na prijašnjim objavama i slikama, a posebno je zanimljiva opcija 'nearby friends' koja će vas obavještavati o tome kada su vaši prijatelji s Facebooka u vašem gradu. Ove su informacije potvrdili i iz samog Facebooka iz kojeg su komentirali kako će putem nove kartice s obavijestima korisnicima biti dostupan za njih još važniji sadržaj koji bi im mogao biti iznimno koristan. Naravno, treba vidjeti kako će se ovaj novi sustav obavijesti (koji možda bude dostupan samo na mobilnim uređajima) pokazati u praksi, ali čini se da se dijelu korisnika neće svidjeti – naime, veliki broj ljudi s kojima smo 'prijatelji' na Facebooku, nisu nam prijatelji i u stvarnom životu te sigurno ne bi htjeli dobivati informacije o stvarima koje se događaju u njihovim životima, odnosno obavijesti kada posjete naš grad.

Facebook od sada ima i vlastitu aplikaciju za pozive

Također, osoba koja ode na kratki poslovni put u grad u kojem ima puno prijatelja sigurno ne bi htjela da Facebook sve obavijesti da je tamo pa da se svima mora ispričavati kako nema vremena za kavu jer je na kratkom poslovnom putu. Ipak, vjerojatno je kako će Facebook korisnicima omogućiti odabir opcija o kojima će ih obavještavati putem smartphonea jer bi se, ako to ne naprave, Zuckerberg i ekipa ponovno mogli naći na velikom udaru kritika. Još nije poznato kada možemo očekivati uvođenje novih obavijesti, a Facebook će ih vjerojatno prvo uvesti samo za (mobilne) korisnike u SAD-u te s vremenom proširiti i na ostale korisnike. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti