Musk nenajavljeno stigao u Peking i sastao se s kineskim premijerom

Musk je potvrdio informaciju o nedjeljnom sastanku s premijerom objavom na platformi X.

Hina | 29.04.2024. / 08:20

Elon Musk
Elon Musk (Foto: Afp)

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.

Kineski državni mediji izvijestili su da se Musk u Pekingu sastao s premijerom Lijem Qiangom te da je Li rekao Musku kako se Teslin razvoj u Kini može smatrati uspješnim primjerom američko-kineske ekonomske i trgovinske suradnje. Musk je potvrdio informaciju o nedjeljnom sastanku s premijerom objavom na platformi X.

Tesla Vozila s Teslinim Autopilotom sudjelovala su u brojnim nesrećama, uključujući i one sa smrtnim posljedicama

Čast mi je sastati se s premijerom Lijem Qiangom. Poznajemo se niz godina, od ranih šangajskih dana, objavio je Musk uz sliku s kineskim premijerom. Tvrtka Tesla je s kineskim vlastima dogovorila otvaranje tvornice u Šangaju 2018. To je prva Teslina tvornica izvan SAD-a.

Američki proizvođač električnih vozila izbacio je na tržište Full Self-Driving ili FSD, najautonomniju verziju svog softvera za Autopilot prije četiri godine, no tek ga treba učiniti dostupnim u Kini, svome drugom najvećem tržištu na svijetu. Musk je ovaj mjesec na X-u objavio da bi Tesla vrlo skoro mogao omogućiti da FSD postane dostupan i kupcima u Kini.

Milijarder želi dobiti i odobrenje za prijenos ondje prikupljenih podataka u inozemstvo zbog algoritama za svoju tehnologiju autonomne vožnje.

Od 2021. godine Tesla pohranjuje sve podatke koje je prikupio njegov kineski tim u Šangaju sukladno zahtjevima kineskih regulatora i nije ih prenio u Sjedinjene Države.

Teslina tvornica Musk namjerava kopirati tradicionalne proizvođače automobila i predstaviti jeftinije Tesle

Dobro je vidjeti kako je u Kini sve više električnih vozila. U budućnosti će svi automobili biti električni, rekao je Musk u videu koji je na društvenim mrežama objavio korisnik povezan s državnim medijima.

Dosad je tvrtka Tesla u Kini prodala više od 1,7 milijuna automobila otkako je prije deset godina ušla na tamošnje tržište, a tvornica u Šangaju najveća je u svijetu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti