Muskova vizija budućnosti uključuje izvanzemaljce, duboke tunele i raketni prijevoz

Sjedeći u mraku, odjeven u tradicionalnu indonezijsku košulju od batika i okružen svijećama, Elon Musk ponudio je viziju budućnosti koja uključuje izvanzemaljce, duboke tunele i raketni prijevoz.

Hina | 14.11.2022. / 08:36

Elon Musk (Foto: Afp)

Vlasnik Twittera u ponedjeljak se obratio putem videoveze poslovnim čelnicima na Baliju na marginama samita G20, a na inače crnom zaslonu vidjeli su mu se samo lice i ruke.

Nestalo nam je struje tri minute prije ovog poziva. Zato sam potpuno u mraku, rekao je indonezijskom tajkunu - moderatoru Anindyi Bakrieu.

Elon Musk na Twitteru Musk: Twitter Blue vjerojatno se vraća krajem idućeg tjedna

Musk je upitan zašto nije doputovao na tropski indonezijski otok, a novi šef Twittera našalio se da mu se opterećenost poslom u posljednje vrijeme prilično povećala nakon što je preuzeo diva društvenih medija.

O svojoj kontroverznoj akviziciji, koja je uključila otpuštanje tisuća zaposlenika i uvođenje naknade za verifikaciju, nije puno govorio. Podržao je više videa na Twitteru i nastojanja da se kreatorima unovči sadržaj.

Razgovor je umjesto toga skrenuo na tunele iskopane duboko pod zemljom za borbu protiv zagušenosti, putovanje raketama preko svijeta u manje od sat vremena i otkrivanje izvanzemaljskog života u svemiru.

Možda ćemo pronaći izvanzemaljske civilizacije ili otkriti civilizacije koje su postojale milijune godina ranije, rekao je.

Mislim da bi to bilo nevjerojatno zanimljivo, otići ondje i istražiti galaktiku.

Izvršni direktor Tesle, proizvođača električnih automobila, zatim je govorio o prednostima tunela nad letećim automobilima u borbi protiv prometnih gužvi.

Električna vozila i tuneli apsolutno su odgovor na najgoru moguću gužvu u bilo kojem gradu jer možete ići koliko god želite duboko dok se ne riješi gužva, rekao je.

Osim njegova pogleda na budućnost Indonezije kao zemlje u razvoju, razgovor se uglavnom zadržao na njegovu čudnom i hrabrom pogledu na budućnost Zemlje.

Twitter Blue Rasulo na Twitteru: Uvođenje "plave kvačice" izazvalo pomutnju i kaos neviđenih razmjera na toj društvenoj mreži

Džakarta je pozvala Muska da koristi Indoneziju kao mjesto za lansiranje svoje rakete SpaceX, ističući prednosti lokacije uz ekvator.

Ali Musk je rekao da želi vidjeti raketne platforme širom svijeta, koje bi omogućile ljudima da putuju na potpuno drugu stranu svijeta brzinom 20 puta većom od brzine zvuka.

Mislim da bi ovo stvarno otvorilo svijet kada biste mogli putovati bilo kamo u svijetu za manje od sat vremena, rekao je.

No unatoč svim svojim hrabrim snovima o budućnosti, poduzetnik koji se bavi električnom energijom, svemirskim otkrićima i društvenim mrežama nije mogao sakriti da ga zabavlja činjenica da je čak i on podložan energetskim hirovima planeta.

Samo pogledam ovaj video, kako je bizaran: sjedim ovdje u mraku okružen svijećama. To je najsmješnije, rekao je Musk. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti