Nakon niza problema i čekanja, napokon objavljen prvi video za dugoočekivanu hrvatsku horor igru Saint Kotar

Tijekom prošle godine studio se suočio s nepredviđenim tehničkih problemima tijekom razvoja igre zbog čega su se brojni vjerni pratitelji projekta zabrinuli za budućnost ne samo projekta, već i samog studija.

Martina Čizmić | 18.12.2019. / 11:22

Hrvatski nezavisni studio za razvoj videoigara, Tanais Games, najavio da mijenja naziv u Red Martyr Entertainment. Tvorci naslova Saint Kotar, nadolazeće psihološke horor avanture, objasnili su da odluka o rebrandingu proizlazi iz želje za novim početkom nakon što je zaključeno da prethodni naziv više ne odražava identitet tvrtke. Postupak rebrandinga uključuje novi logotip i paletu boja, kao i novu, upečatljivu web stranicu kako bi se stvorio prepoznatljiv vizualni identitet te označio službeni početak pod novim nazivom.

Tijekom prošle godine studio se suočio s nepredviđenim tehničkih problemima tijekom razvoja igre zbog čega su se brojni vjerni pratitelji projekta zabrinuli za budućnost ne samo projekta, već i samog studija. Zbog toga su se u studiju odlučili malo povući iz javnosti i fokusirati se na razvoj igre sve dok se on ne postavi na stabilne temelje.

Naime, Saint Kotar je psihološka horor avantura s modernim elementima klasično inspiriranog point-and-click gameplaya. Igra prati zastrašujuću priču o Benedeku Dohnanyju i Nikolayu Kalyakinu koji pokušavaju pronaći istinu iza jezive serije ubojstava, navodno povezanih sa štovanjem đavla i vračanjem. Igrači prolaze kroz priču kontrolirajući dva osebujna lika ne bi li raspleli misterioznu i razgranatu priču u gradiću Sveti Kotar, malom fiktivnom mjestu na području Gorskog kotra.

Odluka o fokusiranju na razvoj igre pokazala se ispravnom jer su iz Red Martyr Entertainment napokon potvrdili da je demo Saint Kotar: The Yellow Mask na dobrom putu ka dovršetku i konačnom puštanju u javnost. Kako bi vjernim pratiteljima pokazali što su u međuvremenu napravili, objavil su video u kojem su prikazali dosadašnji napredak i vizuale iz same igre.

Sa sigurnošću možemo potvrditi kako je demo u zadnjim fazama razvoja te će uskoro biti objavljen i točan datum izlaska. Važno je napomenuti da će demo trajati u prosjeku od sat do sat i pol vremena, ovisno o stilu igranja. Na dan izlaska dema biti će pokrenuta Kickstarter kampanja kako bismo prikupili sredstva potrebna za dovršetak cijele igre, poručuju iz RME-a. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti