Globalno natjecanje u izradi videoigara, Global Game Jam, i ove je godine u inkubator PISMO u Novsku prikupio velik broj onih koji se bave razvijanjem i izradom videoigara. Tijekom 48 sati čak 130 natjecatelja podijeljeno u 28 timova, stvaralo je svoje videoigre na temu "neobični korijeni". 

Pobjednici koji su osvojili 1.400 eura, te Nintendo Switch Console i šest mjeseci pretplate na VIDI sadržaje napravili su videoigru pod nazivom „REGROW“ koja je imala i najbolji gameplay natjecanja, dok su pobjednici srednjoškolskog uzrasta nagrađeni opremom brenda WhiteShark i pretplatom na VIDI sadržaje napravili videoigru pod nazivom „6 LIVES“. U odrasloj kategoriji nagrađene su i videoigre „Petriculture“ (2. mjesto i najbolja grafika), te „Pushing Down Daisys 2“ (3. mjesto i najbolja prezentacija). U srednjoškolskoj kategoriji „Guardian of Root“ osvojila je 2. mjesto, a videoigra „BROOTS“ 3. mjesto. Žiri koji je ocijenio sve videoigre činili su Aleksandar Gavrilović, Dominik Cvetkovski, Mladen Bošnjak, Hrvoje Mitić i Tomislav Gojević.

Natjecanje su pratili i novljanska gradonačelnica Marija Kušmiš sa zamjenikom Sinišom Kesićem, Andreja Šeperac ispred Sisačko-moslavačke županije, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te državni tajnik istog ministarstva Ivan Vidiš. Dok su u ime sponzora natjecanje pratili Marijana Zagorac (A1 Hrvatska), Petar Ljevar (WhiteShark) te Tomislav Kotnik (VIDI).

Ovo je bilo 48 sati umrežavanja znanja, novih poznanstava, testiranja izdržljivosti, živciranja, zabave, kreativnosti, druženja… Nama je ovo četvrta organizacija ovakvog gamedev natjecanja, a već danas počinjemo planirati iduće izdanje, poručili su iz inkubatora PISMO središta hrvatske gaming industrije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju