Nintendo priprema dvije verzije nasljednika Switcha

Switch je predstavljen još početkom 2017. te se bliži vrijeme za njegova nasljednika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.12.2023. / 15:39

Nintendo Switch (Foto: Afp)

Sve je bliže datum predstavljanja nove generacije Nintendove igraće konzole, a u skladu s tim sve je veći broj glasina oko opcija koje bi taj uređaj trebao imati. Ovisno o izvoru, Nintendo bi Switch 2 mogao predstaviti ili u drugoj polovici sljedeće godine ili već za nekoliko mjeseci. Aktualna konzola se pokazala iznimno popularnom među gamerima i ljubiteljima Nintenda tako da su očekivanja od njena nasljednika velika.

Nintendo Switch Nasljednik Switcha ili nova konzola? Nintendo prijavio patent novog gamerskog uređaja

Što se hardvera tiče, ova bi konzola trebala konkurirati PlayStationu 4 i starijoj generaciji Xboxa, no hardver ionako nikada nije bio u fokusu ove kompanije, već igrivost. To je ono što očekujemo i na Switchu 2.

Prema posljednjim izvještaju izvora upoznatih sa situacijom u Nintendu, čini se kako japanska tvrtka priprema dvije verzije ove konzole. Standardna i jeftinija verzija imat će LCD ekran, dok će premium verzija imati bolji, OLED ekran. Prvotno se mislilo kako će Nintendo koristiti samo LCD ekrane te je kompanija navodno već dogovorila sve sa Sharpom, no sada se spominje i dogovor sa Samsungom. Ta suradnja između japanske i južnokorejske kompanije odnosi se na - OLED ekrane.

S obzirom na to da Nintendo i danas u ponudi ima klasičan Switch te skuplji model s OLED ekranom, čini se logičnim da se na istu taktiku odluče i za njegova nasljednika, a bit će zanimljivo vidjeti razmišljaju li i o lite verziji ove konzole.

Nintendo Nove glasine oduševile ljubitelje Nintenda

Iz Nintenda, jasno, ne žele komentirati informacije koje kruže mrežom tako da nam za sada ostaje samo pratiti glasine kojih je sve više. Ono što je sigurno jest da je predstavljanje nove verzije sve bliže jer je aktualna verzija predstavljena još početkom 2017. te je do sada prodano više od 130 milijuna komada tako da je jasno kako je stiglo vrijeme za novi model. Tome u prilog idu i informacije prema kojima su čelnici Nintenda na nedavnom gamerskom sajmu partnerima i developerima prikazali razvojnu verziju nove konzole, što je još jedan od signala da je njen razvoj pri kraju.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti