Nove igre stižu na Netflix, uključujući i Squid Game

Pretplatnici Netflixa nedavno su dobili pristup trilogiji Grand Theft Auto, a uskoro će moći zaigrati i Squid Game.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.12.2023. / 08:05

Squid Game (Foto: Afp)

Poznato je kako planovi Netflixa više nisu vezani samo uz filmove i serije te kompanija želi uzeti i dio kolača na tržištu videoigara. Pretplatnicima ovog servisa već su dostupne neke mobilne igre, potpisali su suradnju s Rockstarom oko dolaska Grand Theft Auta na njihov servis, a imaju i vlastite studije za razvoj igara, što jasno pokazuje kako su njihove dugoročne ambicije prilično velike. Do sada su već preuzeli četiri gamerska studija, a pokrenuli su i dva vlastita - jedan u Helsinkiju, a drugi u Kaliforniji.

Rockstar Odlične vijesti za sve pretplatnike: Jedna od najpopularnijih gamerskih franšiza stiže na Netflix

Kako je u jednom nedavnom intervjuu komentirao šef gamerskog odjela kompanije Mike Verdu, Netflix u svojim studijima trenutačno razvija više od deset novih naslova, dok do kraja godine žele da pretplatnicima bude dostupno 86 videoigara u kojima će moći uživati.

Netflix, među inim, korisnike želi privući i razvojem igara baziranih na njihovim popularnim serijama, a jedna od serija koja je privukla najviše pažnje prošle godine bila je Squid Game. Dobra vijest za sve ljubitelje ove serije, osim činjenice da Netflix priprema drugu sezonu, jest i da kompanija razvija videoigru baziranu na ovoj seriji. Trenutačno nema previše detalja oko same igre tako da ne znamo kada će biti dostupna, no ono što možemo očekivati jest da će biti bazirana na dobro poznatim izazovima s kakvim su se suočili natjecatelji u prvoj sezoni serije. Također, nije poznato niti u kojem studiju se igra Squid Game razvija.

Igre na Netflixu Netflix objavio veliku vijest za dio svojih korisnika

Iz Netflixa do sada nisu previše komentirali broj korisnika njihovih igara, a prema nekim ranijim neslužbenim podacima, ta brojka ipak nije velika, odnosno čini se kako korisnici i dalje Netflix vežu prvenstveno uz videosadržaj. Ipak, čini se kako bi se i to moglo promijeniti. Jedna od razloga jest i povećanje kataloga igara, uključujući i naslove poput GTA Trilogy - Definitive Edition, paketa igara koji se sastoji od tri legendarna naslova - GTA 3, Vice City i San Andreas.

S obzirom na to da je Rockstar nedavno objavio prvi video nove verzije GTA, ponovo je porastao interes za ovom franšizom, što je iskoristio i Netflix. Kako naglašavaju na Tech Timesu, korisnici su jako zadovoljni izgledom igara na mobilnim uređajima te se ovo pokazao kao odličan potez.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti