Novi PlayStation stiže krajem godine, a u Sonyju se pripremaju za veliku potražnju

Iako su neki analitičari govorili kako će zbog otkaza i rezanja plaća potražnja za konzolama nove generacije biti manja od prvotnih očekivanja, u Sonyju se pripremaju za navalu korisnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.07.2020. / 14:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon izbijanja pandemije i problema s opskrbom komponenti iz Kine, gameri su bili zabrinuti zbog toga kako će izvanredna situacija utjecati i na planove Sonyja i Microsofta oko predstavljanja nove generacije PlayStationa i Xboxa. Ipak, s vremenom su iz američke i japanske tvrtke počele stizati smirujuće informacije kako će se konzole ipak pojaviti na vrijeme, nešto prije početka božićnih blagdana. Također, prikazan je i izgled uređaja, gameplay igara, kao i brojne dodatne informacije, no točan datum predstavljanja, kao ni cijena, još nisu poznati.

Slika nije dostupna Sony predstavio svoj dugoočekivani PS5 - hoće li ova supertech konzola ispuniti sva očekivanja gamera?

Slika nije dostupna Pogledajte najave: Ovo su fantastične igre u kojima će uživati vlasnici nove generacije PlayStationa

Iako se čini kako bi situacija na globalnom tržištu (veliki broj otkaza i smanjenje plaća) mogla utjecati na smanjenu potražnju za novim konzolama, u Sonyju očekuju upravo suprotno. Naime, kako smo zbog pandemije koronavirusa neko vrijeme bili prisiljeni ostati doma, mnogi su to vrijeme posvetili omiljenom hobiju - videoigrama. Dio njih nastavio je s intenzivnim igranjem i nakon karantene te isto možemo očekivati u budućnosti.

Zato u Sonyju očekuju veliku potražnju gamera i pravu navalu nakon dolaska PS petice na tržište pa tu situaciju žele dočekati potpuno spremni povećavajući broj narudžbi. Japanska tvrtka prvotno je planirala proizvodnju oko 6 milijuna konzola u 2020., no prema Nikkeiju, promijenili su planove te sada namjeravaju povećati proizvodnju na 9 milijuna komada, dok podaci Bloomberga govore o čak 10 milijuna konzola PlayStation 5.

Sony je nedavno najavio dvije verzije petice - s čitačem diskova i digitalno izdanje koje će biti jeftinije, a s obzirom na to da se spominje kako bi cijena PlayStationa 5 mogla biti velika (oko 500 ili više dolara), možemo pretpostaviti da će većina korisnika kupiti digitalnu verziju.

Slika nije dostupna Poskupljuju videoigre: Loše vijesti za buduće vlasnike PS 5 i nove generacije Xboxa

Treba napomenuti kako će, pored nove dvije verzije PlayStationa 5, Sony nastaviti s prodajom PlayStationa 4 i 4 Pro, čija bi cijena mogla dodatno pojeftiniti tijekom i nakon ovogodišnjih božićnih blagdana.

Izvor: Eurogamer
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti