Odlične vijesti za sve ljubitelje Sonyjeve konzole: Stiže i PS5 Pro!

Kao što je Sony nakon PlayStationa 4 predstavio model 4 Pro, tako sada pripremaju i Pro verziju PlayStationa 5.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.07.2023. / 12:33

PlayStation (Foto: Afp)

Do kraja ove godine na tržištu bi se trebala pojaviti nova Sonyjeva gamerska konzola. Model koji je trenutačno u razvoju pod kodnim imenom Project Q je dlanovna konzola na koju će se moći streamati videoigre s PlayStationa 5 te Sony za nju neće razvijati posebne igre kao što je to bio slučaj s modelom PS Vita.

PlayStation i Project Q Odlične vijesti za sve ljubitelje PlayStationa: Krajem godine stiže novi Sonyjev gamerski uređaj

No to nije jedina konzola na kojoj Sonyjevi inženjeri i dizajneri trenutačno rade. Naime, početkom prošle godine Sony je počeo s razvojem poboljšanog modela PlayStationa 5, a svi ljubitelji plejke koji žele još jači model od petice, trebat će sačekati do kraja sljedeće godine kada bi se PS 5 Pro navodno trebao pojaviti na tržištu.

Iz Sonyja do sada nisu komentirali informacije o novom PlayStationu, već one dolaze od Toma Hendersona, poznatog insidera gamerske industrije čije su se informacije do sada pokazale pouzdanima. Prema njemu, nabrijanija konzola je “sto posto u razvoju” te bi developeri trebali dobiti razvojne modele do kraja ove godine i na temelju njih moći će razvijati igre za PS 5 Pro. Ovaj model trebao bi imati nabrijaniji hardver, prvenstveno bolju grafiku te više RAM-a. S takvim performansama, PS 5 Pro trebao bi omogućiti igranje u 8K rezoluciji.

Ono što Henderson još ne zna, a to možda još ne znaju niti u samom Sonyju, jest kada će japanska kompanija službeno najaviti novu verziju svoje konzole. Također, nepoznanica je i cijena po kojoj će se novi PlayStation prodavati, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li, jednom kada se PS 5 Pro pojavi na policama trgovina, običan PlayStation 5 pojeftiniti. Na Tom`s Guideu podsjećaju kako je, kada se na tržištu pojavio PlayStation 4 Pro, njegova cijena iznosila 399 dolara, što je bila cijena PlayStationa 4 kada se ta konzola pojavila na tržištu, a u međuvremenu je obična konzola pojeftinila na 299 dolara.

  Kontroleri za PS5 Sony predstavio nešto drukčiji kontroler za PS5

Osim o PlayStationu 5 Pro, prošle godine na mreži su se pojavile i prve glasine o PlayStationu 6. Kako bi ta konzola mogla izgledati i kakve će opcije i hardver imati sigurno još ne znaju niti u Sonyju, no ono što smo saznali, barem na temelju glasina, je da bi se u prodaji mogla pojaviti 2028. godine.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti