Osmogodišnji igrač Fortnitea postao najmlađi profesionalni esportaš

Ulazak osmogodišnjeg Deena u svijet profesionalnog esporta izazvao je niz kontroverzi.

Martina Čizmić | 06.12.2020. / 09:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Novoosnovana esport grupa, Team 33, kompletirala je svoju igračku postavu pomalo neobičnim dodatkom.

Potpisali su profesionalni ugovor s osmogodišnjim Josephom Deenom, čime je on postao najmlađi profesionalni esportaš. Deen će navodno dobiti pet tisuća dolara za opremu i još 33 tisuće dolara kao bonus jer je potpisao s njima. Još je zanimljivije što Deen navodno trenira s ekipom iz Tema 33 od svoje šeste godine.

 

 

Bio nam je cilj da ga treniramo posljednjih nekoliko godina jer vjerujemo da su mladi gameri budućnost pa ih želimo početi trenirati što ranije, istaknuo je suosnivač Team 33, Tyler Gallagher.

To je ostvarnje snova. Drugi timovi me nisu shvaćali ozbiljno zbog mojih godina, ali Team 33 su me pratili kroz moje igranje Fortnitea i dopuštali mi da s njima svakodnevno treniram. Ne mogu biti sretniji što sam postao i službeni član, rekao je Deen koji je odmah dobio i nadimak "33 Gosu".

Ulazak osmogodišnjeg Deena u svijet profesionalnog esporta izazvao je niz kontroverzi. Od toga da zapravo nema donje granice kad netko može postati profesionalac, do toga kako će to utjecati na njegov rast i razvoj.

Dodatno se postavlja pitanje kako će sudjelovati na službenim turnirima (u njegovom slučaju Fortnitea), jer je najniža dobna granica za sudjelovanje u turnirima 13 godina.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti