Peach: Nova društvena mreža o kojoj svi pričaju

Nova hit aplikacija zbog koje se ruše serveri...

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.01.2016. / 06:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Društvene mreže u potpunosti je zatresla pojava nove aplikacije pod nazivom Peach. Kreirao ju je Dom Hofmann, jedan od osnivača čuvenog Vinea.

Peach je zapravo mješavina Twittera i Slacka, a nakon što kreirate profil i dodate prijatelje, u aplikaciji će se izlistati stream najnovijih informacija koje su vaši prijatelji objavili na vlastitom "zidu".

Moguće je komentariranje i lajkanje objavljenih postova, a na svom zidu možete objaviti gotovo sve što vam padne na pamet, od gifova, fotografija pa sve do doodleova.

Na dnu ekrana nalaze se tzv. "magic words" (čarobne riječi), čime se aktiviraju određene opcije u statusima. Ako upišete riječ "here", aplikacija će dodati vašu trenutnu lokaciju, "draw" će omogućiti crtanje po ekranu, "tv" će vam omogućiti da s prijateljima podijelite što trenutno gledate, a tu je još i hrpa drugih zanimljivih stvari.

Primjerice, možete upisati riječ "song" kako bi Peach identificirao koju pjesmu trenutnu slušate, dok će "weather" na vašem zidu objaviti trenutnu vremensku prognozu. Što sve možete upisati, pogledajte ovdje.

U jednom trenutku ovu je aplikaciju pokušao koristiti ogroman broj ljudi, što je dovelo do pada servera. Hoće li Peach uspjeti dostići popularnost koju ima Slack, Snapchat i ostale popularne aplikacije, preostaje vidjeti.

Preko ove aplikacije trenutno nije moguće dopisivanje, ali uskoro bi se mogla pojaviti i ta opcija.

Peach aplikacija za sada je dostupna za iOS korisnike, a besplatno je možete preuzeti ovdje.

Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti