Pojavio se i prvi video nove verzije PlayStationa 5

Iz Sonyja šute, no glasine kažu kako novu verziju PlayStationa možemo očekivati već sljedećeg mjeseca ili najkasnije do kraja godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.08.2023. / 10:50

PlayStation (Foto: Afp)

Sony trenutačno u ponudi ima dvije verzije svoje konzole nove generacije PlayStation 5. Skuplja verzija na američkom tržištu stoji 499 dolara te dolazi s čitačem Blu-ray diskova tako da se za nju mogu kupovati igre i pokretati s Blu-ray diskova. Druga verzija koja je dostupna za 399 dolara nema pogona za Blu-ray tako da korisnici igre moraju preuzimati na SSD i pokretati s njega. Problem s ovom verzijom je ograničenost prostora za pohranu podataka na SSD-u pa je broj igara koje mogu biti pohranjene na njemu ograničen.

PlayStation i Project Q “Netko će dobiti otkaz”: Procurile fotografije nove Sonyjeve gamerske konzole

Čini se kako bi u budućnosti Sony mogao promijeniti strategiju te da više neće prodavati dvije verzije PlayStationa 5, već samo jednu, a njihovo je rješenje prilično zanimljivo jer će korisnici i dalje imati mogućnost korištenja plejke s i bez pogona za Blu-ray. Kako bi mogla izgledati budućnost PS petice možemo vidjeti na videozapisu objavljenom na platformi X. Na profilu Better Way Electronics objavljen je videozapis konzole za koju na The Vergeu kažu kako je riječ o PlayStationu 5 Slim. O tanjoj plejki nove generacije govori se već neko vrijeme, a ako su glasine koje kruže mrežom istinite, Sony bi je mogao predstaviti već sljedeći mjesec ili najkasnije do kraja godine.

Na objavljenom videu možemo vidjeti prepoznatljiv izgled posljednjeg PlayStationa, no konzola je ipak tanja te su na njoj napravljene neke promjene poput smanjenog prostora za ventilatore te dva utora za USB-C, umjesto jednog za USB-C i jednog za USB-A kao na aktualnim verzijama.

PlayStation Odlične vijesti za sve ljubitelje Sonyjeve konzole: Stiže i PS5 Pro!

Ono što bi trebala biti specifičnost ove konzole jest odvojiv pogon za Blu-ray. U budućnosti bi ovo, dakle, mogla postati jedina verzija PlayStationa 5, a sama konzola prodavala bi se po cijeni po kojoj je sada dostupna digitalna verzija, dakle po 399 dolara. Korisnici koji ipak žele pokretati igre s Blu-raya, moći će kupiti poseban čitač Blu-ray diskova i cijena tog kompleta (same konzole i Blu-ray pogona) mogla bi iznositi 499 dolara.

Iz Sonyja su nedavno objavili kako su prodali više od 40 milijuna konzola nove generacija, a ako bi se PS5 Slim u prodaji pojavio prije kraja godine, nije teško zaključiti kako bi ova konzola mnogim gamerima mogla biti idealan božićni poklon. Iz Sonyja do sada nisu komentirali ove informacije.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti