Već ove godine stižu nadograđene verzije PlayStationa i Xboxa?

Odlične vijesti za za sve one koji razmišljaju o kupovini nove generacije Microsoftove ili Sonyjeve konzole krajem godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.05.2023. / 10:18

Kontroler za Xbox (Foto: Afp)

Uskoro će biti tri godine otkad su se na tržištu pojavile nove generacije igraćih konzola. Vrijeme u kojem je počela prodaja bilo je specifično, obilježeno koronavirusom i svim popratnim pojavama oko pandemije, uključujući i nestašice čipova i ostalih komponenata, koje su itekako osjetili svi koji su u to vrijeme pokušali kupiti PS 5 ili Xbox Series X/S. Situacija se otada prilično promijenila - jedne su probleme zamijenili drugi (rat u Ukrajini, inflacija, energetska situacija itd.), a situacija na tržištu konzola se ustabilila.

PlayStation Nova verzija PlayStationa stiže već sljedeće godine?

Obje kompanije, jasno, i dalje razvijaju svoj hardver, a prije potpuno novih generacija PlayStationa i Xboxa, koje su još jako daleko, od Microsofta i Sonyja očekujemo nadogradnje aktualnih verzija. Kada će to biti službeno, nije poznato i iz ovih kompanija nemaju komentara o poboljšanim verzijama konzola, no šuškanja su sve glasnija i sve učestalija.

Posljednja takva informacija koju su prenijeli brojni mediji koji prate gamersko tržište dolaze od Straussa Zelnica, izvršnog direktora Take-Two Interactivea, kompanije koja je razvila brojne popularne igre, uključujući i Grand Theft Auto. On je u jednom intervjuu spomenuo novitete oko hardvera (aludirajući na PlayStation i Xbox) na kojem se igraju njihove igre, uz naglasak kako bi ti noviteti mogli stići "uskoro". Takve nadogradnje postojećih generacija, prema Zelnicku, obično ne utječu na njihovo poslovanje.

Nakon njegove izjave počela su nagađanja kako bi Sony i Microsoft poboljšane verzije svojih konzola mogli predstaviti već do kraja godine. Podsjetimo, prema nekim ranijim glasinama, Sony za kraj godine priprema novu dlanovnu konzolu, no vjerojatno to neće biti uređaj poput PS Vite, već uređaj za streamanje igara s plejke.

Xbox Microsoft već razvija novu generacija Xboxa

Što se nadograđenih verzija PS petice i Xboxa Series X/S tiče, prema dosadašnjem iskustvu, ono što od njih možemo očekivati su tanji i blago redizajnirani uređaji koji bi možda mogli imati malo snažniji hardver ili bolju grafiku. Nadamo se kako bi tijekom idućih mjeseci više informacija o tim novitetima mogli saznati od Sonyja i Microsofta kako ne bismo cijelo vrijeme ovisili o glasinama, koje mogu, ali i ne moraju biti istinite.

Izvor: Tech Spot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti