Popularni gamer preminuo tijekom dobrotvornog streama

Još uvijek nisu utvrđene poveznice između dugog igranja i smrti.

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.02.2017. / 20:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Poznati World of Tanks igrač i streamer, 34-godišnji Brian "Poshybrid" Vigneault, preminuo je tijekom 24-satnog streama, čiji je cilj bio prikupiti sredstva za dobrotvorne svrhe (Make-A-Wish Foundation).

Prema informacijama koje su dali njegovi moderatori sa streama, Brian je oko pola 4 ujutro otišao na pauzu kako bi zapalio cigaretu i ostavio stream uključen.

Nažalost, s pauze se nikad nije vratio. Publika na streamu pomislila je da jednostavno nije izdržao 24h i da je zaspao, no kako je prošao skoro cijeli dan, a od njega nije bilo ni traga ni glasa, jedan od njegovih glavnih moderatora kontaktirao ga je nakon nekoliko sati preko Discorda i privatnih poruka. Na te poruke nije odgovorio PoShYbRiD, već osoba koja se predstavila kao lokalni detektiv, koji je potvrdio da je Brian preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima, ali se ubrzo ispostavilo da je do toga došlo zbog komplikacija sa radom srca, najvjerojatnije zbog nedostatka sna i navike pušenja jer je poznato da je Brian bio strastveni pušač.

PoShYbRiD je bio vrlo popularan u World of Tanks zajednici, znali su ga kao pozitivca koji je uvijek volio zbijati šale, čemu svjedoče i pozitivni komentari na Redditu

Ovo svakako nije prvi put da se ovako nešto dogodilo pa bi Twitch morao uvesti otvorenu zabranu streamanja nakon određenog vremena, kako bi se ovakve stvari barem prevenirale. Mnogi streameri neprestano streamaju kako bi zadržali postojeću publiku i privukli novu, ali i zaradili više novca. Budući da nedostatak sna može imati ozbiljne posljedice po ljudski organizam, preporučuju se razumne doze igranja te duže i češće pauze.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti