Poznate su cijene mjesečne pretplate Sonyjeva gamerskog servisa Spartacus

Objavljene su neslužbene informacije o cijenama Spartacusa, no u medijskim izvještajima naglašava se kako bi se te cijene mogle promijeniti do njegova službenog predstavljanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.02.2022. / 15:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ovaj tjedan procurile su cijene za nadolazeći Sonyjev pretplatnički gamerski servis kodnog imena Spartacus. Kako nije riječ o službenim informacijama, treba ih uzeti s određenom dozom rezerve, no svim ljubiteljima Sonyja bit će iznimno zanimljivo vidjeti o kakvim se (potencijalnim) ciframa radi.

Slika nije dostupna Nakon Microsofta, hoće li i Sony krenuti u šoping na gamerskom tržištu?

Gamersko tržište, poput onog glazbenog i filmskog, kreće se prema streamingu. Dakle, umjesto kupovine igara, korisnici plaćaju mjesečnu pretplatu s kojom bi im bile dostupne brojne videoigre koje onda ne moraju pojedinačno plaćati. Također, takvi servisi s vremenom bi u potpunosti trebali zamijeniti igraće konzole i gamerska računala te bi se sav procesorski i grafički dio trebao odvijati na udaljenim serverima pa više neće biti važan uređaj s kojim pristupate tim servisima, već samo stabilna internetska veza.

Microsoft je već predstavio takav servis, a Sonyjev je trenutačno u razvoju pod kodnim imenom Spartacus. Glasine kažu kako će Spartacus biti dostupan u tri verziji, odnosno bit će dostupna tri pretplatnička plana - Essential, Extra i Premium.

Informacije koje su objavili na Tech Timesu kažu kako će mjesečna pretplata za Essential verziju ovog servisa iznositi 10 dolara, a za taj iznos korisnicima će biti dostupan ograničen broj igara koji će moći igrati na svojim plejkama. Extra će, naravno, biti skuplja te će za cifru od 13 dolara mjesečno korisnima pružiti pristup još većem broju videoigara.

Cijena Premiuma trebala bi, prema tim posljednjim glasinama iznositi 16 dolara mjesečno, a pored još većeg broja dostupnih mjesečnih naslova, korisnicima bi trebale biti dostupne i neke “klasične” igre za PlayStation, kao i mogućnost isprobavanja igara koje još nisu lansirane. Također, pretplatnici Premiuma imat će i mogućnost streamanja igara, odnosno unutar njega trebala bi biti dostupna opcija PlayStation Now pa bi u igrama za PS mogli uživati i na računalima.

Slika nije dostupna U ratu konzola, svi su - gubitnici

Prema informacijama koje kruže mrežom, imena servisa kao i cijene mjesečne pretplate do njihova predstavljanja mogu se mijenjati. Kada će servis biti dostupan nije poznato, no navodno bi kroz nekoliko tjedana trebalo početi testiranje Spartacusa.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti