Prijeti joj pet godina zatvora: Evo zašto NIKAD ne smijete koristiti mobitel u vožnji!

Umjesto da prati situaciju u prometu, mlada je vozačica slala poruke i pregledavala fotografije na Facebooku, zbog čega je udarila u automobil i usmrtila ženu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.09.2014. / 09:26

Prijeti joj pet godina zatvora: Evo zašto NIKAD ne smijete koristiti mobitel u vožnji!

Proteklih nekoliko dana internetom se proširila fotografija djevojke koja je, dok je u automobilu vozila oko sto na sat, igrala igre na iPadu. Iako je ona na početku tvrdila da je automobil stajao na mjestu, 'odao' ju je brzinomjer na kojem je vidljiva brzina kojom je vozila, a brojni su internetski korisnici osudili ovakvu glupost za volanom zbog koje je mogla izazvati veliku tragediju.

Upravo se to dogodilo 20-godišnjoj Amerikanki Abby E. Sletten koja je u svibnju ove godine, dok je vozila brzinom većom od 130km/h, umjesto ceste, gledala svoj pametni telefon i objave na Facebooku te zbog toga nije vidjela automobil koji se ispred nje polako okretao. Kako nije stigla reagirati jer je bila zauzeta s Facebookom, ona je udarila automobil i usmrtila 89-godišnjakinju koja je sjedila na mjestu suvozača. Nakon prometne nesreće policiji je bilo sumnjivo što na cesti nije bilo tragova kočenja, zbog čega su posumnjali da vozačica uopće nije pratila promet na cesti te su zatražili da se pregleda njen pametni telefon. Pokazalo se da su bili u pravu te je u trenutku prometne nesreće ona na telefonu pregledavala fotografije s Facebooka, prenijeli su na Digital Trendsu.

Također, osim surfanja Facebookom, tijekom vožnje je pisala i čitala poruke tako da uopće nije pozorno pratila promet, zbog čega je na kraju i izazvala prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene i unuka i praunuka poginule žene. Sletten je policiji rekla kako se ne sjeća ničeg prije prometne nesreće, a tužitelji Sjeverne Dakote prošlog su tjedna protiv nje podigli optužnicu zbog ubojstva iz nemara. Ako je sud proglasi krivom prijeti joj pet godina zatvora i kazna od pet tisuća dolara. 

Foto: Thinkstock

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti