"Prince of Persia" vraća se na velika vrata i vodi nas u virtualnu stvarnost

Ovo nije prvi Ubisoftov izlet u virtualnu stvarnost. Već su ranije izdali dvije igre temeljene na popularnoj Assassin's Creed, koje su imali isti sustav igranja.

Martina Čizmić | 14.02.2020. / 09:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sjećate li se videoigre Prince of Persia iz davne 1989. godine? U ulozi princa prolazite različite nivoe, rješavate zadatke, borite se s "neprijateljima", a sve kako biste na kraju spasili princezu i bili sretni do kraja života.

Od svojih početaka Prince of Persia imao je nekoliko verzija i nastavaka, a po njemu je čak snimljen i film.

No iz Ubisofta su sad najavili novo izdanje ove popularne igre, ali u potpuno novom obliku.

Novi Prince of Persia neće biti osmišljen ni za osobna računala ni za konzole, već u virtualnoj stvarnosti. Prince of Persia: The Dagger of Time bit će osmišljena kao timska igra, u kojoj će do četiri igrača zajedno istraživati tvrđavu i rješavati komplicirane zadatke kako bi pobjegli. Princip igre bit će veoma sličan popularnim "escape room", odnosno "bijegu iz sobe".

Ovo nije prvi Ubisoftov izlet u virtualnu stvarnost. Već su ranije izdali dvije igre temeljene na popularnoj Assassin's Creed, koje su imali isti sustav igranja.

Prema informacijama objavljenima na Ubisoftovim stranicama, Prince of Persia: The Dagger of Time bit će dostupan diljem Europe u različitim VR studijima. Nažalost, trenutačno na karti nema nijednog mjesta u Hrvatskoj gdje bi ga se moglo igrati. Najbliže su lokacije Beč, Budimpešta i Beograd.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti