Prognoza EA Sportsa za Katar: Evo kako će proći Hrvatska i tko će biti naš najbolji strijelac

Prema FIFA-i, turnir će proći u znaku Argentine, a Dominik Livaković bit će jedan od najboljih golmana turnira.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.11.2022. / 09:17

Predviđanje FIFA-e 23 (Foto: EA Sports)

Uskoro počinje za mnoge najvažniji sportski događaj na svijetu. Svjetsko nogometno prvenstvo, dodijeljeno pod sumnjivim okolnostima i u neobičnom terminu, skroz do blagdana privući će pažnju više milijardi ljudi koji će s nestrpljenjem iščekivati posljednju utakmicu kako bi saznali tko je najbolja ekipa na svijetu.

Upland i FIFA I Svjetsko nogometno prvenstvo seli se u metaverse: Navijači će moći osvajati NFT-ove

Za odgovor na to pitanje treba sačekati 18. prosinca, kada će se održati finalna utakmica, a do tada nam ostaje pratiti analize brojnih sportskih novinara i stručnjaka o ekipama koje imaju najviše šanse podignuti taj trofej. Mišljenje koje je zanimljivo poslušati, a koje se u prošlosti pokazalo iznimno točnim jest ono vjerojatno najpopularnije nogometne igre na svijetu - FIFA-e.

Franšiza Electronic Artsa prognozirala je pobjednika na posljednja četiri nogometna prvenstva i u čak tri navrata njezina su predviđanja bila točna. Dok je FIFA 2006. za pobjednika prognozirala Češku (koja te godine nije prošla niti grupnu fazu natjecanja), za sljedeća tri natjecanja prognoze su bile stopostotne te su naslove najbolje nogometne ekipe na svijetu u stvarnom svijetu osvojile reprezentacije koje su te naslove osvojile i u FIFA-inoj igri - Španjolska, Njemačka i Francuska.

Iako se mi nadamo kako ćemo, nakon ruskog srebra, dočekati katarsko zlato, FIFA-ina simulacija ne slaže se s našim željama. Prema SP-u odigranom u FIFA-i 23, Hrvatska će proći grupnu fazu natjecanja, nakon koje nas čeka susret sa Španjolskom, u kojem ćemo pobijediti 2-1, no u četvrtfinalu slijedi poraz od Portugala (0-1).

U finalu će se sastati dvije južnoameričke momčadi. Finale Argentine i Brazila, prema tom predviđanju, završit će pobjedom Messijeve momčadi s 1-0, dok će treće mjesto pripasti Francuskoj.

FIFA 23 predviđa kako će cijelo prvenstvo proći u znaku Lionela Messija, koji bi se, osim trofejom prvaka svijeta, trebao okititi i nagradom za najboljeg igrača i strijelca turnira.

Slika nije dostupna Poslastica za ljubitelje nogometa: Modrić i hrvatska reprezentacija službeno postaju dio FIFA 23

Nama je u ovoj simulaciji zanimljiv trofej za najboljeg golmana SP-a. Naime, FIFA 23 predviđa da će čak četiri golmana biti izjednačena u ovoj utrci, a među njima je i Dominik Livaković. Ipak, nagrada će pripasti argentinskom golmanu Emilianu Martínezu zbog činjenice da je Argentina osvojila (virtualno) prvenstvo, pa zato ima prioritet.

Što se ostalih Hrvata tiče, spominje se još samo Andrej Kramarić kao najbolji strijelac Hrvatske s četiri postignuta gola.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti