Radoholičar koji je s bebom spavao u uredu Twittera: Je li ovo potencijalni Muskov nasljednik

Prema Muskovim riječima, on bi krajem godine mogao napustiti poziciju CEO-a Twittera i prepustiti je svom nasljedniku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.03.2023. / 14:17

Steve Davis (Foto: Afp)

S obzirom na to da je Elon Musk nekoliko puta naglasio kako njegov dugoročni plan ne uključuje upravljanje Twitterom, već želi da netko drugi preuzme upravljanje tom tvrtkom, odnosno društvenom mrežom, mediji već neko vrijeme nagađaju o njegovom potencijalnom nasljedniku. Krajem prošle godine CNN je objavio članak s popisom osoba koje bi mogle preuzeti poziciju izvršnog direktora Twittera, a s vremenom su na mreži objavljena imena nekih drugih kandidata koji bi, iz određenih razloga, mogli biti idealne osobe za tu poziciju.

Elon Musk Musk otkrio kada će se povući s mjesta CEO-a Twittera

Kako prenose na stranici Platformer, čini se kako Elon Musk ima novog glavnog kandidata za tu poziciju, iako uvijek treba imati na umu Muskovu nepredvidljivost i ishitrenost pri donošenju odluka. Riječ je o Steveu Davisu, osobi od velikog Muskova povjerenja koji s njim radi već dva desetljeća. Naime, Davis je u SpaceX-u zaposlen od 2003. godine, a trenutačno je izvršni direktor The Boring Companyja, još jedne Muskove kompanije napravljene za bušenje tunela.

No pored upravljanja tom tvrtkom, Davis je posljednjih mjeseci okupiran još jednim poslom - pomaganjem novom vlasniku Twittera u uvođenju reda u tu tvrtku.

Njegov primarni zadatak u Twitteru bio je rezanje troškova. Musk mu je u prosincu dao zadatak da smanji troškove u kompaniji za 500 milijuna dolara, no on je te troškove smanjio za skoro milijardu dolara. Upravo je on upravljao posljednjim krugom otkaza u kompaniji, nakon što je prvo kontaktirao zaposlenike i od njih tražio da mu navedu kolege za koje smatraju da izvanredno rade svoj posao.

Elon Musk Poznati su novi planovi za Twitter: Je li ovo korak prema Muskovoj superaplikaciji?

Također, treba naglasiti kako je riječ o teškom radoholičaru koji slijepo slijedi Muskov tvrdokorni pristup poslu te ga je on čak podigao na jedan još veći nivo. Naime, ne samo da je nakon Muskova preuzimanja Twittera i on spavao u uredima tvrtke u San Franciscu, već su uredu koji je pretvorio u spavaonicu, s njim bili i njegova partnerica i novorođenče. Svakako ne zvuči kao idealno mjesto na kojem bi željeli provesti prve dane s bebom.

Zbog svega navedenog, čini se kako bi Davis zaista mogao biti prvi kandidat za preuzimanje pozicije CEO-a tvrtke. Musk je ranije govorio kako će poziciju CEO-a predati svom nasljedniku jednom kada stabilizira kompaniju, što bi trebalo biti krajem ove godine.

Izvor: Platformer
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti